CHP'de aday gösterilmeyen vekilden istifa kararı !

CHP'de aday gösterilmeyen vekilden istifa kararı !

CHP'nin milletvekili listesinde aday gösterilmeyen Murat Özçelik istifa kararı aldı.

CHP'de dün yapılan Parti Meclisi ve MYK toplantıları ile 1 Kasım seçimleri milletvekili aday listeleri belli oldu. Liste dışı kalan Murat Özçelik, istifa etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise CHP listelerini YSK’ya teslim ettiği sırada yaptığı açıklamada “Sayın Özçelik listelerde yer bulamamış değildir. Kendisi aday olmamıştır” dedi.

7 Haziran seçim listeleri üzerinde çok fazla değişikliğe gitmeyen CHP'de en büyük değişim, halen vekil olan bir Genel Başkan Yardımcısı'nın liste dışı kalması, vekil olmayan iki genel başkan yardımcısının ise listeye girmesi oldu. Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, CHP'nin dış politikayı emanet ettiği Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, liste dışı kalırken vekil olmayan iki genel başkan yardımcısı Yakup Akkaya ve Seyhan Erdoğdu listeye girdiler.

CHP'de aday gösterilmeyen vekilden istifa kararı ! - Resim : 1

ÖZÇELİK İSTİFA ETTİ

Özçelik, bugün saat 15.00'te TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasını açıkladı. 

ABDÜLLATİF ŞENER LİSTEDE YOK

CHP listesinde en çok merak edilenlerden biri de "siyasete CHP'de devam edebilirim" diyen eski bakanlardan ve AK Parti'nin kurucularından Abdüllatif Şener süprizi yaşanıp yaşanmayacağı idi. CHP kaynakları, Şener'in listeye konulması konusunun gündeme bile gelmediğini belirttiler.

UMUT ORAN ADAY OLAMADI

CHP listesinde akıbeti merakla beklenen isimlerden biri de 7 Haziran seçimlerinde listeye dahil olmayan Umut Oran'ın durumu idi. Oran, 1 Kasım için milletvekilliği başvurusu yapmıştı. Ancak bu seçim listesine de giremedi.

Aynı şekilde, ismi üzerinde en çok tartışılan isimlerden biri de Koray Çalışkan oldu. Aday olabilmek için Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevinden ayrılan Çalışkan, Parti Meclisi üyelerinin yoğun itirazı üzerine liste dışı kaldı.

Koray Çalışkan’ın seçilecek bir yerden, İstanbul 3. Bölge 9. Sıradan adaylığına Parti Meclisi karşı çıktı.

MEHMET BEKAROĞLU DAHA ÖNE KAYDIRILDI

Murat Özçelik 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölge 7. sıradan aday olmuştu. Onun liste dışı kalmasıyla, yerine Bekaroğlu konuldu. Bekaroğlu, 7 Haziran seçimlerinde aynı listede 9. sıradan aday gösterilmişti. 
CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in boşalttığı seçim listesine dahil olan Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, ancak Özkes'in 7 Haziran seçimlerindeki yerinden daha aşağı sıralarda kendine yer buldu. Özkes'ten boşalan yerden liste kaydırıldı, Akkaya, 11. sıradan İstanbul listesine girdi.

BİR BÜYÜKELÇİ GİTTİ, BİR BÜYÜKELÇİ GELDİ

Özçelik'in liste dışı kalması ile CHP listelerinde vekil adayı olarak Dışişleri kökenli kalan tek isim, Ardahan'dan aday gösterilen, Musul eski Başkonkolosu iken IŞİD'in kaçırdığı Türk vatandaşları grubunda yer alan ancak serbest kaldıktan sonra Tacikistan'a büyükelçi olarak olarak atanan Öztürk Yılmaz oldu.

BAYKAL VE İNCE LİSTEDE

Deniz Baykal ve Muharrem İnce'nin liste dışı kalacaklarına ilişkin haberler ise doğru çıkmadı. Hem Baykal, hem de İnce 7 Haziran listesinde yerlerini korudular.

TUNCELİ'DE İKİ ADAY DA DEĞİŞTİ

Merakla beklenen, CHP listesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de de büyük değişim yaşandı; Tunceli listesinde yer alan iki aday da değiştirildi.