CHP'den Fırat Kalkanı operasyonuna şartlı destek

CHP'den Fırat Kalkanı operasyonuna şartlı destek

CHP, Fırat Kalkanı operasyona IŞİD ile sınırlı kalması durumunda destek vereceklerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık etti. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda dün sabah başlayan Cerablus operasyonu değerlendirildi.

ŞARTLI DESTEK

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre; toplantıda değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri, Fırat Kalkanı operasyonunu IŞİD ile sınırlı kalması ve uluslararası hukukun öngördüğü sınırlarda kalınması durumunda destek vereceklerini ifade etti.

"HAKLI ÇIKMAKTAN YORULDUM"

Kılıçdaroğlu, toplantıda şu değerlendirmelerde bulundu: “2013 yılının Aralık ayında bir basın toplantısı yapmıştım, haklı çıkmaktan yoruldum. Aralık 2013’te sadece IŞİD ile mücadele edecekseniz biz bu tezkereye evet deriz demiştim. Ama amaçları IŞİD ile mücadele etmek değildi. AKP’nin Suriye politikalarının ne kadar yanlış olduğu, CHP’nin ne kadar haklı olduğu bugün bir kez daha ortaya çıkıyor. Umarız Cerablus’ta başlatılan IŞİD ile mücadele; Türkiye’de Türkiye IŞİD’ine yönelik olarak da sürer. IŞİD’e yönelik mücadeleyi destekliyoruz. Ancak Türkiye, uluslararası hukukun öngördüğü kurallara uymalıdır. Türkiye, tüm komşularının toprak bütünlüğünü savunmalıdır. Türkiye’nin geldiği nokta AKP’nin politikalarının sonucudur. 2010 referandumuna da tek karşı çıkan bizdik. Bu referandumun ardından yargıya, orduya darbeciler yerleştiler. Türkiye’nin sınır kapılarının açılması, IŞİD’in orada var olmasının sebebi AKP hükümetinin izlediği politika çünkü o sınır kapıları kevgire döndü.”

Milliyet