CHP'den ittifak cevabı

CHP'den ittifak cevabı

CHP, Vatan Partisi ile ittifak yapacak mı ? CHP'li Bülent Tezcan yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan,  CHP iktidarını kurma ve CHP'ye destek verme konusunda ortaya çıkabilecek iradeleri kendilerinin memnuniyetle karşılayacaklarını, bu çerçevedeki bütün görüşme taleplerine açık olduklarını söyledi.

"İTTİFAK GÖRÜŞMESİ DEĞİL"
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Vatan Partisi ile ittifak yapılıp yapılmayacağına ilişkin açıklamada bulundu.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek'in İstanbul'da görüştüklerini doğrulayan Tezcan, şunları söyledi:
 
"Bu görüşmenin sonrasında Sayın Genel Başkan, beni görevlendirmiştir. Vatan Partisi çerçevesinde de bir başka arkadaşımız görevli, çeşitli görüşmeler yapıldı. Bir ittifak görüşmesi değildir. Bizim yaptığımız görüşmeler de bir ittifak görüşmesi değildir. Bir seçim ittifakı söz konusu değildir, ancak seçim sürecinde Türkiye'nin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında Türkiye'de bütün siyasal partiler için bu geçerlidir, seçim sürecinde CHP'nin iktidarını kurma ve CHP'ye destek verme konusunda ortaya çıkabilecek iradeleri biz memnuniyetle karşılarız. Bu çerçevede gelen bütün görüşme taleplerine açığız. Milletvekili adaylıkları üzerine bir pazarlık gibi bir pazarlık ya da görüşme söz konusu değildir. Görüşmeleri bir ittifak görüşmesi değil de Türkiye'nin geleceği açısından bu çerçevede ele almak daha doğru olacaktır."