Chp'den Kızılay Esnafı İçin Kanun Teklifi

Chp'den Kızılay Esnafı İçin Kanun Teklifi

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, terör saldırısından zarar gören Kızılay'daki esnafın, sigorta, vergi ve kamu bankalarına...

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, terör saldırısından zarar gören Kızılay'daki esnafın, sigorta, vergi ve kamu bankalarına olan borçlarının ertelenmesi için kanun teklifi verdi.

Gök, Kızılay’da Yaşanan Terör Saldırısından Zarar Gören İşyerlerinin Vergi, Sigorta Primi ve Kredi Yükümlülüklerinin Ertelenmesine İlişkin Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklifle, saldırıdan etkilenen ve bölgede bulunan iş yerlerinin, sosyal güvenlik primi, vergi ve kamu bankaları ile Esnaf ve Sanatkar Kefalet Kooperatiflerine olan kredi borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesi öngörülüyor.

Teklifin gerekçesinde, Kızılay ve çevresinin, güvensizlik ortamı nedeniyle vatandaşların çok zorunlu olmadıkça gitmedikleri bir bölge haline geldiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Patlamanın yaşandığı bölgedeki bazı yol ve kaldırımlar güvenlik gerekçesiyle kapatılarak buralardaki iş yerlerinin iş yapması da engellenmiştir. Kızılay ve çevresindeki iş yerlerinin iş hacmi saldırıdan sonra önemli ölçüde azalmıştır."