CHP'li gençlerden tepki geldi !

CHP'li gençlerden tepki geldi !

Hürriyet'te yapılan saldırıyı CHP Ankara Gençlik Kolları üyeleri protesto etti.

Hürriyet’in İstanbul’daki merkezine yapılan taşlı sopalı saldırı, CHP Ankara İl Gençlik Kolları’ndan da tepki gördü. Ankara Doğan Medya Center önünde toplanan CHP Ankara Gençlik Kolları üyeleri, “Özgür basın susturulamaz” sloganlarıyla Hürriyet’e yapılan saldırıyı protesto etti.

CHP Gençlik Kolları genel başkanı İrfan İnanç Yıldız, yaşanan sürecin, Ak Parti’nin düşünce ve ifade özgürlüğüne hiçbir tahammülünün kalmadığının örneği olduğunu söyledi. Yıldız, “Bir gazetenin bayrağını alıp yakmak ne kadar aşağılık bir harekettir. Ne acıdır ki bunu yapan ve organize eden, kışkırtan AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı’dır. Dönüp baktığınızda ise kendisi medya ve iletişim bölümünden mezundur. ‘1 Kasım’da sonuç ne olursa olsun seni başkan yaptıracağız’ sözleri, bize yıllarca söylediğiniz vandal ve terörist kelimelerinin sizlerde olan işaretidir. Bu kışkırtıcı tavrınız karşısında her zaman CHP Gençlik Kolları dimdik duracaktır” diye konuştu.  

BASIN SUSARSA, HERKES SUSAR

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Erarslan ise Hürriyet’e yapılan saldırının kimler tarafından yapıldığını bildiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: 

“Dün Suruç’ta, Gezi’de düğmeye basan o el, çok daha öncesinde aydınlarımızdan Uğur Mumcu’yu, Bahriye Üçok’u, Ahmet Taner Kışlalı’yı ve özgür medyada muhalif olan aydınlarımızı katleden elin aynı olduğunu biliyoruz. Bir ülkede demokrasiden söz etmemizin olmazsa olmazı özgür basındır. Dün Hürriyet’e yapılan saldırı özgür basının susturulmasıdır. Hürriyet’e yapılan saldırı tek başına Hürriyet’e değil bugünün iktidarına karşı olan tüm güçlere yapılmıştır. Hürriyet Gazetesi yalnız değildir, yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bugün ileri demokrasi isteyenler, önce demokrasiyi kendileri sindirmelidir. Bir ülkede özgür basın susarsa herkes susar. Demokrasiye gerçekten inananların özgür basını sonuna kadar savunması, onların binalarını işgal etmek, kapılarını kırmak, bayraklarını sökmek yerine bugün sokağa çıkıp o gazeteleri okuyup aydınlanmaları gerekiyor.”