CHP'li Tekin: ''AKP'nin kaleleri eriyor''

CHP'li Tekin: ''AKP'nin kaleleri eriyor''

CHP'li Gürsel Tekin, AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Kırıkkale, Konya ve Kayseri'de CHP'nin oylarının arttığını açıkladı.

AKP’nin kaleleri arasında yer alan Kırıkkale’deki emeklileri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kırıkkale başta olmak üzere AKP’nin bir çok kalesinde oylarının hızla düştüğünü söyledi.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre Tekin, AKP’nin ve Saray’ın yaptırdığı anketlere göre, Kırıkkale’de AKP’nin oyunun yüzde 68’den yüzde 39’lara gerilediğini söyledi. Tekin, aynı düşüşün Konya ve Kayseri’de de yaşandığına dikkat çekti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ile özdeşleşen ve AKP’nin kaleleri arasında yer alan Kırıkkale’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yoğun ilgi gördü. Bir çok vatandaşın Tekin’in önüne geçerek, “Bizi bunlardan kurtarın demesi” dikkat çekti. Emekliler Tekin’e en çok, CHP’nin seçim kampanyasının gözde silahı olan çifte maaşı sordu. Emekliler parkında gazetecilerle sohbet eden vatandaşların, sık sık korktuklarını dile getirmeleri gözlerden kaçmadı. Bir Kırıkkale’li emekli, “benim ismimi yazma, başım belaya girer” diyerek, bir başka emekli de, “çocuklarımı sürerler, adımı söyleyemem” sözleri ile korkusunu dile getirdi. Bazı emekliler ise, CHP’liler için, “Bu kez de bunları deneyelim emmi” sözleri ile CHP’ye olan desteklerini dile getirdiler.

AKP İL İL KAYBI ARAŞTIRIYOR

CHP’li Tekin, Kırırıkkale’de gazetecilerle yaptığı sohbette, yapılan kamuoyu anketi sonucu CHP’de çok ciddi yükselişin olduğunu, AK Parti’de ise çok ciddi bir erozyon ve düşüşün olduğunu belirtirken, “Yüzde 40’lardan 38’lere, 37’lere, 36’lara düşüş var. Seçime kadar inşallah 30’ları bulur” diye konuştu. Tekin, AKP’nin kaleleri olarak gösterilen Konya, Kayseri ve Kırıkkale gibi illerde de önemli oranda oy kaybının yaşandığını söyledi. AKP’nin il bazında oy kaybını belirlemek için çalışma yaptığını ifade eden Tekin, Konya’daki oyların yüzde 56’ya, Kırıkkale’de ise yüzde 39’a, Kayseri’de de yüzde 53’e kadar düştüğünü bildirdi. Partisinin il başkanlığında gazetecilere açıklamada bulunan CHP’li Tekin, CHP olarak çürümüş sistemi dizayn etmek istediklerini., 2005 yılında yapılan Yerel Yönetimler Yasası’nı tamamen değiştirmek istediklerini belirtti. Ranta, hırsızlığa, yolsuzluğa dayalı anlayışı sıfırlamak istediklerini de belirten Tekin, “Sadece yoksulluğu sıfırlamayacağız, aynı zamanda çürümüş anlayışı da sıfırlamak istiyoruz” diye konuştu.