CHP'de imza polemiği büyüyor

CHP'de imza polemiği büyüyor
Güncelleme:

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, muhaliflerin açıkladığı imza sayısının doğru olmadığını söyleyince ortalık karıştı.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CNN Türk'te telefonla bağlandığı canlı yayında imza sayısına ilişkin açıklamada bulundu.

"İMZA TOPLANIRSA GEREKEN YAPILIR"
Tezcan , "İmza toplanırsa başımız gözümüz üzerine. Gereken neyse yaparız. Şunu söyleyeyim paylaşılan rakamların gerçekle ilgisi yoktur. İmza toplamaya yetecek rakam bulunmamıştır. Bugün açıklanan rakam gerçek bir rakam değildir." dedi.

GAYE USLUER'DEN TEZCAN'A: YAZIK
CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın CNN Türk'te yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Usluer, "Sayın Tezcan bize ne demek istiyor??? Yazık yazık yazık" ifadelerini kullandı.

MEVLÜT DUDU: BEN KAPIKULU DEĞİLİM
Öte yandan CHP Hatay eski Milletvekili Mevlüt Dudu da "Yanılıyorsun Bülent Tezcan! Ben kapıkulu değilim. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde oy kullanan bir milletvekili olarak asla Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmezdim. #UmudaÇağrıDeğişimZamanı 47 ler olarak bizler işte bu zihniyete engel olmak için demokratik tüzük istedik! Parti içi demokrasi istedik! Ve bu yola vekilken çıktık!!" mesajıyla Tezcan'a tepki gösterdi.

TUR YILDIZ BİÇER: MÜCADELEMİZ, DURUŞUMUZ DÜNDEN BELLİ
CHP Manisa eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer de yaptığı açıklamada, "Liste dışı kaldığımız için değişimin arkasında durduğumuz söyleniyor; oysa biz 47 kişi, 9-10 Mart Tüzük Kurultayında “Demokratik bir CHP’nin var olmasının ön şartı ‘sözün ve kararın’ üyenin olduğu bir tüzüktür.” dediğimiz için liste dışı kaldık. Mücadelemiz,duruşumuz dünden belli!" ifadesini kulladı.

HÜSNÜ BOZKURT: KAPI KULU OLMADIK
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da "Gerek Abdullah Gül adı çatı aday olarak telaffuz edildiğinde sosyal medyada,gerek parti organlarında pek çok MV arkadaşımızla birlikte açıkça karşı çıktığımız herkesin malûmudur. Kuruluşundan beri CHP MV’lerinin kahir ekseriyeti hiç bir zaman kapıkulu olmadılar" dedi.

CHP adım adım olağanüstü kurultaya... Toplanan imza sayısı açıklandıCHP'de toplanan imza sayısı açıklandı

 

Etiketler CHP imza kurultay