CHP'de İstanbul, Ankara ve İzmir yeni yıla kaldı

CHP'de İstanbul, Ankara ve İzmir yeni yıla kaldı
Güncelleme:

CHP’nin İstanbul ve İzmir adaylarının 2019’a kalabileceği, Ankara’nın “erken” açıklanmasının ise İYİ Parti görüşmelerine bağlı olduğu kaydedildi.

CHP-İYİ Parti arasındaki temaslar sürerken, nihai kararın genel başkanların bu haftaki görüşmesinde çıkması bekleniyor. CHP’nin İstanbul ve İzmir adaylarının 2019’a kalabileceği, Ankara’nın “erken” açıklanmasının ise İYİ Parti görüşmelerine bağlı olduğu kaydedildi.

Milliyet gazetesinden Şevket Yaman'ın haberine göre yerel seçimlerde yarışacak 464 adayını üç grup halinde açıklayan CHP, bir hafta içinde yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında “dördüncü grup” adaylarını belirleyerek ilan edecek. Açıklanacak adayların hangi illeri kapsayacağı konusu ise İYİ Parti ile iş birliği görüşmelerinden çıkacak sonuca bağlı. İstanbul ve İzmir adaylarının 2019’a kalabileceği, Ankara’nın “erken” açıklanmasının ise İYİ Parti görüşmelerine bağlı olduğu kaydedildi.

CHP, 24 Ekim’de 105, 14 Kasım’da 147, 6 Aralık’ta ise 212 belediye başkan adayını açıkladı. 24 büyükşehir ve 31 il belediyesi adayı ise henüz açıklanmadı. CHP yönetiminin “dördüncü grup” adaylarını açıklamak için PM’yi bir hafta içinde toplayacağı bildirildi.

Milliyet