CHP'de kırmızı alarm ! Partiden isim uyarısı geldi

CHP'de kırmızı alarm ! Partiden isim uyarısı geldi
Güncelleme:

CHP Parti Sözcüsü Tezcan, cumhurbaşkanı adaylığı için isimlerin kamuoyu önünde tartışılmaması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı.

Tezcan'ın gündeminde 'CHP'nin Abdullah Gül'ün adaylığı konusunda Meral Akşener'in ikna edilmeye çalışıldığı'na yönelik iddialar vardı.

"Bazı gazetelerin manşetlerine yansıyan haberlerin gerçekle ilgisi yok"  diyen Tezcan, şunları söyledi:

"Haberlerin kaynağı biz değiliz. Görüşmeler uluorta yürüyecek değil. İttifakı dinamitlemek isteyen çabalar var. Görüşmeler nezaket ilişkilerini gerektirir. Farklı kesimleri bir araya getirecek çabalar içerisindeyiz. Bunu dinamitlemek isteyenler var. Bunun başında tek adam rejimi ve saray çevresi geliyor. Biz bu tuzağa düşmeyecek. Herhangi bir isim aktör üzerinde husumet yaratacak dil kullanmamızı istiyorlar ama biz bu tuzağa düşmeyeceğiz."

Tezcan'ın Muharrem İnce'nin Abdullah Gül ile ilgili açıklamalarına yönelik soruya yanıtı ise şöyle oldu:

"Dün Parti Meclisimiz Genel Başkan'a tam yetki verdi. Bugün meclis grubumuz da bir çalışma yapacak ve bu çalışmada meclis grubunda milletvekili arkadaşlarımız düşüncelerini paylaşacaklar. Aynı dünkü şekilde verimli bir çalışma yapacağız. Biz hiçbir biçimde ittifak görüşmeleri sürerken isimlerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Partilinin hassasiyetini biliyoruz, toplumun hassasiyetini biliyoruz. Üzerinde yetki taşıyan isimlerin ve kişilerin kırk kere düşünüp bir kere konuşması gerektiğini de biliyoruz. Bu iş sorumluluk gerektiren bir iştir. Kısa günün karını elde edeyim derken, uzun günde elde edilecek somut hedefleri kaybetmek doğru değildir. Hepimiz böyle düşünmek zorundayız."