CHP'den ABD operasyonuyla ilgili açıklama

CHP'den ABD operasyonuyla ilgili açıklama
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kimyasal silahların kullanılması insanlığa karşı bir suçtur. Bu konuda Suriye'deki rejimin rolünün belirlenmesi hepimizin ortak görevidir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Amerika'nın Suriye'deki hava üssüne yönelik operasyonuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Türkiye ve dünyanın ortak bir gündeminin oluştuğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Suriye'de kullanılan kimyasal silahlarla ilgili olarak; kimyasal silahların kullanılması insanlığa karşı bir suçtur. Bu konuda Suriye'deki rejimin rolünün belirlenmesi hepimizin ortak görevidir. BM'nin bu konuda duyarlı bir politika izleyeceğinden eminiz." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, gazete temsilcileriyle yaptığı toplantının verimli ve samimi geçtiğini belirterek, toplantıda kendisine yöneltilen soruları yanıtladığını belirtti.

CHP'den ABD operasyonuyla ilgili açıklama  - Resim : 1

CHP HEYETİ ESED'İ ZİYARET ETMİŞTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hasan Akgöl başkanlığındaki heyet, Suriye’nin başkenti Şam’da, Beşşar Esed ile bir araya geldi.

Suriye Arap Haber Ajansı’nda (SANA) yer alan habere göre, görüşmede Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. CHP heyetinin, “Türk halkının Suriye’nin içişlerine müdahaleyi reddettiğini ve güzel komşuluk ilişkilerine özen gösterdiğini söylediği” görüşmede Suriye’deki krizin Türkiye’ye ve tüm bölge ülkelerine olumsuz etkileri ele alındı.

AA