CHP'den Bahçeli'nin ''gelin destek verin'' çağrısına yanıt

CHP'den Bahçeli'nin ''gelin destek verin'' çağrısına yanıt
Güncelleme:

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında CHP ve İYİ Parti'ye yönelik yaptığı "gelin destek verin" çağrısına CHP'den çok sert bir yanıt geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, grup toplantısında yinelediği “yeni anayasa” çağrısına, “Biz bunlara anayasa konusunda güvenmiyoruz” dedi.

Özkoç, Bahçeli’nin çağrısına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

“Darbe anayasasından kurtulma teklifini Sayın Genel Başkan defalarca yaptı. Bununla ilgili iki kere masaya oturduk. Her ikisinde de masadan kalkan AKP kanadı oldu. Biz zaten biliyoruz onların tutumunu baştan söyledik, dedik ki; ‘bizim uzlaştığımız maddeler konusunda eğer bir hemfikir sağlamazsak olmaz’, bu bir. İki; ‘Biz iki konuda kararlıyız. Parlamenter sistem ve anayasanın ilk dört maddesinin tartışılamaz oluşu’ dedik. Onun için biz bunlara bir kere anayasa konusunda güvenmiyoruz. Samimi olduklarına inanmıyoruz. İki kırmızı çizgimiz var. Parlamenter sistem ve anayasanın ilk dört maddesi. Bu konuda samimi iseler otururuz, konuşuruz.

‘SAMİMİ DEĞİLLER’

Tek amaçları var, Türkiye’nin gündemini değiştirmek. Anayasanın hangi maddesi engelliyor 128 milyar doların nereye satıldığını açıklamayı. Anayasanın hangi maddesi pandemiyle mücadelede verdiğimiz savaşı engelliyor. Önlerindeki engel anayasa değil, önlerindeki engel kendi zihniyetleridir, bakış açılarıdır. Niyetleri millet değildir, kendi hesaplarıdır. Biz bunu biliyoruz. Daha önce de gördük. Güvenirlikleri ve samimiyetleri yok. O yüzden de onların ne söylediğine değil ne yapacağımıza bakıyoruz.”

Milliyet