CHP'den CNN Türk'ü boykot kararı

CHP'den CNN Türk'ü boykot kararı
Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CNN Türk yöneticileri ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından partisinin kararını açıkladı. CHP'li Özkan, CHP'lilerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması yönünde karar alındığını duyurdu.

CHP’nin CNN Türk’ü boykot kararı aldığı yönündeki kararların ardından dün CHP Genel Merkezi’nde ilginç bir görüşme gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre hafta başında gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu toplantısında CNN Türk’ün yayınlarının son derece taraflı olduğu ve bu kapsamda kanalın boykot edilmesi yönünde bazı görüşler dile getirilirken bu yönde MYK’den bir karar çıkmamıştı.  

MYK toplantısındaki görüşmelerin basına boykot kararı olarak yansıması üzerine dün CHP Genel Merkezi’ne CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı, CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova ve Hürriyet Gazetesi Temsilcisi Hande Fırat bir ziyaret gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörü Okan Konuralp, Demirören Medya Grubu yöneticileri ile yaklaşık 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Özkan ve Konuralp, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da bilgilendirdi. 

‘DİYALOG SÜRECİNİN SONUCUNU BEKLİYORUZ'

Edinilen bilgiye göre CNN Türk yetkilileri CHP’nin kanalı boykot etmemesini talep etti. Görüşmenin ardından Cumhuriyet’e açıklama yapan üst düzey bir CHP yetkilisi boykot kararı olup olmamasıyla ilgili olarak “Ne var, ne yok. Bir diyalog süreci var. O diyalog sürecinin sonuçlanmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

CHP'DEN CNN TÜRK'Ü BOYKOT KARARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile partisinin kararını duyurdu.

Özkan, CHP MYK'de CHP'lilerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararının alındığını kaydetti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

CNN Türk televizyonu, özgür ve bağımsız haber kanalı olmak yerine tıpkı A haber gibi iktidarın borazanı bi propaganda aygıtı olmayı tercih etmiştir.

CNN Türk kanalı halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak, halkının değil iktidarın menfaatleri doğrultusunda yayınlar gerçekleştirmektedir.

Gerçeklerin üstünü örterek, Ak Parti söylemleri doğrultusunda adeta bir reklam ajansı gibi çalışan Televizyon Kanalı, Yerel Yönetim seçimlerinden buyana CHP karşısında konumlanmasına devam etmektedir.

Yerel seçimlerden buyana tahammül edilemez noktaya ulaşan bu gerekçeler doğrultusunda değerlendirmeler yapan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, 3 Şubat 2020tarihli toplantısında partimize ve partililerimize tuzak kurma, kötü gösterme ve gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partililerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararını almıştır.

CHP'li hiçkimse yöneticisinden, üyesine hiçbir partilimiz CNN Türk kanalına çıkmayacak, yayınlarına katılmayacak ve tuzaklarını boşa çıkaracaktır. Bu kanalın zararlarından korunmak için yurttaşlarımızca CNN Türk yayınlarını izlememelerini çocukalrına tavsiye ediyoruz.