CHP'den gazeteci gözaltılarına tepki !

CHP'den gazeteci gözaltılarına tepki !
Güncelleme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda konuşan CHP'li milletvekili Utku Çakırözer, gözaltına alınan gazeteciler hakkında açıklamalarda bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Utku Çakırözer, Odatv Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu ile Odatv muhabiri Hülya Kılınç’ın gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Gazeteciler, devletin memuru değildir. Terkoğlu ile Kılınç serbest bırakılsın” dedi.

Çakırözer, Odatv haber müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu ile odatv muhabiri Hülya Kılınç’ın gözaltına alınmasını TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı. Çakırözer, gözaltına alınan gazetecilerir serbest bırakılmasını talep etti. Basın özgürlüğü ile halkın haber alma hakkının gazeteci gözaltıları ile kısıtlandığını belirten Çakırözer, “Terkoğlu ile Kılınç sadece gazetecilik faaliyeti yapmışlardır. Bu gözaltıların kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Gazetecilerin soruşturmalar, gece yarısı baskınlar ve gözaltılar ile susturulmak istenmesi hukuk devleti ile bağdaşmaz. Barış Terkoğlu ile Hülya Kılınç’ın derhal serbest bırakılması gerekir. Gazetecilik suç değildir. Gazeteciler, devletin memuru değildir” dedi.

Etiketler gazeteci CHP gözaltı