CHP'den korkunç uyarı: ''5 ayda 1 milyon insanımızı kaybederiz''

CHP'den korkunç uyarı: ''5 ayda 1 milyon insanımızı kaybederiz''
Güncelleme:

CHP’li doktor milletvekillerinden Mustafa Adıgüzel, sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesi halinde 50 milyon vatandaşın enfekte olabileceğini belirtti. Adıgüzel bunun da 1 milyon insanın ölümü demek olduğunu söyledi.

CHP’nin doktor milletvekillerinden Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, koronavirüs salgınına ilişkin Halkweb'den Ali Haydar Çelebi'nin sorularını yanıtladı. Adıgüzel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında başarılı yorumlarına katılmadığını belirtti. Sürecin başarısız yürütüldüğünü belirten Adıgüzel, “Bence işini yapmaya çalışan bir adam ama başarılı değil.” dedi.

Adıgüzel, sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesi halinde 50 milyon vatandaşın enfekte olabileceğini belirtti.

Adıgüzel, “Burada tam bir önlem yapılsaydı, biz önümüzü daha iyi görebilirdik. Buna bir ay diyebilirdik, iki ay diyebilirdik. Ama bu şekilde giderse bu iş Eylül ayını görürse, yeni grip sezonu geleceği için önümüzdeki kışa da bu iş yürür. Bu işi uzun süre üzerimizden atamayız. Ne zaman ki toplum yüzde 60’ı rakam budur, bu da bizim 50 milyon insanımız demektir. Yani 50 milyon insanın üzerinden geçmedikten sonra bu hastalık kendi kendini sınırlamaz. Yani biz bunu sınırlamazsak hastalık sınırlar. Hastalığın sınırladığı rakam da 50 milyondur. Dünya ortalamasını baz alıp enfekte olup hayatını kaybedenlerin oranı yüzde 2 desek. Ya çok ciddi bir insan kaybından bahsediyorum. 1 milyon gibi bir insan kaybından bahsediyorum” dedi.