CHP'den yeni açıklama: ''25 yıl bekledik, 15 gün daha bekleriz''

CHP'den yeni açıklama: ''25 yıl bekledik, 15 gün daha bekleriz''
Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, itirazların devam ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, itirazların devam ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin olarak

“Bütün sandıkları açıp saysalar da sonucun değişmeyeceği görülüyor. Anlamlı bir fark ortada yok. Kanaatimiz sonucun değişmeyeceği yönünde. Bunu sandık başındaki AKP temsilcileri gördü. Bunu herkes görüyor. İlla sonuna kadar gidilsin denilip 15-20 gün bütün oylar sayılmaya kalkışılırsa bizim için hava hoş. 25 yıl bekledik, 15 gün daha bekleriz. Ama AKP, dünyaya bir seçim sonucunu tanımadığını, değiştirmek için her yola başvurduğunu, 2019 yılında ve teknolojisinde seçim sonuçlarını 30 gün ilan edemeyen bir ülke olduğunu izah edemeyecektir” dedi.

ÇİFTE STANDART CAN YAKIYOR

CHP’li Özel, Radyo Sputnik’te “Yavuz Oğhan’dan Bi De Bunu Dinle” programında 31 Mart yerel seçimlerinin ardından süren itirazları değerlendirdi. Özel, “Geçen seçimlerde Ankara’da pek çok somut delile rağmen oylar yeniden sayılsın talebi reddedilmişti. Mesele şu: Bir kural olsa ve herkese uygulansa boynumuz kıldan ince. Bergama’da CHP’nin başvurusu reddediliyor, Kırklareli’nde Cumhur İttifakı’nın başvurusu kabul ediliyor. Bu çifte standart can yakıyor. Bugüne kadar kanunu gösterenler, ‘Kanun öyle ama bir kere daha sayılmasından niye korkuyorsunuz?’ diyor. Korkmuyoruz da, bugüne kadar hangi kararların arkasına sığınıyordunuz. AKP kendi kitlesini, kendi kanalları üzerinden provoke ediyor, yanıltıyor, sandıklarda hile var diyor. Bugüne kadar itiraz edildiğinde demediğini bırakmayan kendileri” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

ONLARA SEÇİMİ BU KİRLİ DİL KAYBETTİRDİ

Seçim yoluyla iktidar değiştirmeye çalışmaya demokrasi diyoruz. Gazetelerine, köşe yazarlarının yazılarına bakınca ‘Seçmen sandığa gidip oy atmak suretiyle cumhurbaşkanımıza darbe yapıyorlar’ diyorlar. Senin cumhurbaşkanın sandıktan çıkmadı mı? Senin cumhurbaşkanını, belediye başkanını değiştirmek halkın elinde değil mi? Bir adamın sandığa attığı oy ne darbesi olsun. İnsanda akıl olur, izan olur. En son sandıktan darbe icat etmeye çalışıyorlar. Bu kirli dil, bu manipülasyon, dünya kadar yalan, onlara bu seçimi kaybettirdi zaten.

SEÇİM KAYBETMEYİ BİLMİYORLAR

Şunu görüyoruz ki, Adalet ve Kalkınma Partisi seçim kazanmayı biliyor ama seçim kaybetmeyi bilmiyor. Oysa demokrasi, kaybedince de kaybettiğini kabul etmektir. Kazandığın seçimin sonucunu kabul etmek demokrasi değildir. Kaybettiğin seçimin sonucunu da kabul etmek demokrasidir.

123 MİLLETVEKİLİMİZ NÖBETTE

Bugün halkın iradesini yok sayıyorlar. 123 milletvekilimiz İstanbul’da dönüşümlü olarak uyuyarak sandıklara sahiplere çıkıyorlar. Yanlarında örgütümüz ve adaylarımız da var. 3 ilçede tüm oylar sayılıyor ama örneğin Kartal, sayımı durdurdu. Saydıkça aynı sonuç çıkıyor. Tüm oyların sayıldığı sandıkların başındayız. Ne lehte ne aleyhte, aritmetik dağılımla hatalar var. Bütün sandıkları açıp saysalar da sonucun değişmeyeceği görülüyor. Anlamlı bir fark ortada yok.

SONUÇ DEĞİŞMEYECEK

Gördüğüm şu, maddi hatalar artık düzeldi. Kanaatimiz sonucun değişmeyeceği yönünde. Bunu sandık başındaki AK Parti temsilcileri gördü. Bunu herkes görüyor. İlla sonuna kadar gidilsin denilip 15-20 gün bütün oylar sayılmaya kalkışılırsa bizim için hava hoş. 25 yıl bekledik, 15 gün daha bekleriz. Ama AK Parti, dünyaya bir seçim sonucunu tanımadığını, değiştirmek için her yola başvurduğunu, 2019 yılında ve teknolojisinde seçim sonuçlarını 30 gün ilan edemeyen bir ülke olduğunu izah edemeyecektir. Dedikodular başladı ya, şuralarda evrak taşıyorlarmış, ihale dosyalarını değiştiriyorlarmış. Bu dedikoduların büyümesi önce Türkiye’ye sonra AK Parti’ye zarar. Türkiye’ye bunu yapmanın hiç kimseye faydası yok. Bir tane belediye çalışanının ekmeğiyle oynamayacağız. Bize neler yapılırken bir davul çalmadık, bir sevinç narası atmadık. Bu ülkeyi bu kutuplaştırmadan, bir kucaklaşmayla kurtaracağız. Bundan da en çok AK Parti ve MHP’li seçmenler memnun kalacak.”.