CHP'den YSK'ya çok sert tepki

CHP'den YSK'ya çok sert tepki
Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, YSK'nın halk oylamasının iptaline yönelik başvuruları reddetmesine ilişkin gerekçeli kararı konusunda, "Çabamız 49 milyonun hukukunu, hakkını koruma çabasıdır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, YSK'nın, 16 Nisan'daki halk oylamasının iptal başvurularını reddetmesine ilişkin açıkladığı gerekçeli kararını değerlendirdi.

YSK'nın, sayfalarca gerekçe uydurmaya çalıştığını belirten Tezcan, kurulun, "Mühürsüz seçimin bahanesini nasıl yazarız?" diye düşünüp bulamadığını, gerekçe uydurmaya çalıştığını, kanun maddelerini tekrarladığını ifade etti.

Gerekçenin ilk 8 sayfasına bakıldığında, YSK'nın seçimin iptaline karar vereceğinin sanıldığını anlatan Bülent Tezcan, "Yasa koyucu, TBMM bir bütün halinde seçimlerin nasıl güvenli yapılacağını düzenlemiş. O maddelerin içinden bir maddesini çekerseniz, duvarın içinden bir tuğlayı çekmiş gibi olursunuz ve duvar yıkılır. Yani seçim güvenliği yıkılır. Ne yazık ki 98 ve 101. maddelerdeki mühürsüz zarfların ve mühürsüz oy pusulalarının geçersiz olacağına ilişkin hükmü yok sayarak, aslında TBMM'nin, milletin iradesini yok sayarak, duvarın temelinden iki tuğlayı çekmiş, duvarın yıkılmasına neden olmuştur. Yani seçim güvenliğini ortadan kaldırmış ve seçimin meşruiyetini yok etmiştir." diye konuştu.

AA