CHP'li Ağbaba: Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti

CHP'li Ağbaba: Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti
Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 28 Mart'ta koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısının 16 olarak açıklandığını, ancak sadece İstanbul'da 20 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 28 Mart'ta yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 16 olarak açıklamasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, e-devlette söz virüs nedeniyle sadece İstanbul'da 20 kişinin öldüğünü söyledi. 

CHP'li Ağbaba: Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti - Resim : 1

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti. Bu isimler e-devlette var. Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor. Bu bir skandaldır!" ifadesini kullandı ve Sağlık Bakanı Koca'ya "Bu saatten sonra kime nasıl inanacağız?" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Ağbaba: Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti - Resim : 2

Sisteme erişim engellendi
Paylaşımının ardından e-devlette cenaze bilgileri sistemine girişin yasaklandığını kaydeden Ağbaba, "Attığımız ilk tweetin hemen ardından e-devlette cenaze bilgileri sistemine giriş yasaklandı. En başından beri ısrarla altını çizdiğimiz ŞEFFAFLIK, artık maalesef bitip tükenmiştir. Sağlık Bakanlığı, sistem kilitlemeyle uğraşacağına kamuoyuna GERÇEK bilgileri derhal açıklamalıdır!" ifadelerini kullandı

CHP'li Ağbaba: Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti - Resim : 3

Bakan Koca'dan ''ölü sayısı gizleniyor'' iddiasına yanıtBakan Koca'dan ''ölü sayısı gizleniyor'' iddiasına yanıt

 

Seçiniz...