CHP'li Altay: Afrin, AK Parti'nin oyuncağı değildir

CHP'li Altay: Afrin, AK Parti'nin oyuncağı değildir
Güncelleme:

CHP'li Engin Altay, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgilerin AK Parti kongrelerinde paylaşılmasını eleştirerek "Afrin'i tek adam şovuna çevirmek için her şeyi mübah sayan bir anlayıştan Türkiye'ye hayır gelmez." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında  gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Altay, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin hükümeti dört konuda uyardıklarını, ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını belirterek şunları söyledi:

"En başında dedik ki askeri diplomatik angajmanlarınızı Meclis'te ana muhalefetle paylaşın. Stratejik hata  yapmayın, çok hassas bir bölgeye gidiyorsunuz. Elbette vatan için hepimiz şehit oluruz ama stratejik hatalarınızdan kaynaklı olarak şehit vermeyelim dedik. Samimi olun, bu bir milli meseledir, iç politika malzemesine dönüştürmeyin dedik. 

'KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜLECEĞİ YER TBMM'DİR'

Terör örgütleriyle tümüyle etkin katı bir mücadele edin ama Türkiye'nin bir an önce çözülmesi gereken bir Kürt sorunu vardır bu konuda da bu sorunun çözüleceği yer TBMM'dir. Ne Kandil, ne İmralı, ne Oslo, ne Dolmabahçe'dir.  TBMM, Kürt sorununun çözümüne yönelik doğru sağlıklı adımları iktidarı muhalefetiyle atabilmeli dedik. BU uyarılarımızın genel olarak çok dikkate alınmadığını görüyoruz. 

YILDIRIM'IN AK PARTİ KONGRESİNDEKİ AÇIKLAMASI: 'MEHMETÇİĞE AĞIR HAKARET' 

Bir konu bizi çok üzdü. Başbakanın bir il kongresinde 'Başbakan bizi Afrin'e götür' sloganı karşısında başbakanın biraz müstehzi biraz gülerek o gün 11 şehit vermişken 'Çıkışta hazır olun Afrin'e gidiyoruz' sözüdür. Bu çok küstahça bir tutumdu. Orada can kan veren Mehmetçiğimize ağır bir hakarettir. Afrin AK Parti'nin oyuncağı değildir. İç politikada kendi siyasi ikbali için kullanacağı bir malzeme değildir. Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren sınır güvenliğimizi ilgilendiren yüksek hassasiyetli bir konudur."