CHP’li belediyelere kayyum atanırsa CHP ne yapacak ?

CHP’li belediyelere kayyum atanırsa CHP ne yapacak ?
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu kayyum atamaları hakkında ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının görevden alınması durumunda yapacaklarını da aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kayyum atamalarına ilişkin ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının görevden alınması durumunda yapacaklarını da aktardı.

Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek, kayyum ile görevden almalara ilişkin hem AKP’den hem CHP’den görüşleri yansıttı. Zeyrek AKP’lilerin “Başkanlar suçluysa, görevden alınıp yerlerine belediye meclislerinde neden seçim yapılmadı” sorusuna yanıt veremediğinin altını çizdi.

Zeyrek, yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "CHP'li belediyelere de kayyum atanırsa CHP ne yapacak" sorusuna verdiği yanıtı da yayınladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun yanıtı:

"Partinin adı ne fark eder ki? Bir kişinin iradesi ile her şey olabiliyor, milletin iradesi yok sayılabiliyor ülkede. Artık demokrasinin son kırıntıları da ortadan kalktı. Bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz. Biz milletin ferasetine güveniyoruz. İstanbul’da da aynı şeyi YSK eliyle bize yaptılar. ‘Ya sokağa çıkın ya boykot edin’ dediler. İkisini de yapmadık. Halkın ferasetine güvendik ve gördük.

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamı için...