CHP'li milletvekili ''128 milyar dolar nerede'' afişini TBMM'ye astı!

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki döviz rezerviyle ilgili '128 milyar dolar nerede?' yazılı pankartı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne astı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) döviz rezerviyle ilgili hazırlanan '128 milyar dolar nerede?' yazılı pankartlar, CHP'nin il ve ilçe başkanlıklarından indirilirken CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan bir hamle geldi.

Tanal, söz konusu pankartı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) odasının penceresine astı.

 CHP'Lİ TANAL, KONUYLA İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Ben milletvekiliyim ve soru sorma hakkım var. Bu 128 milyar dolar ne zaman bozuldu, hangi kurdan bozuldu, koronavirüs nedeniyle emekliye mi para dağıtıldı, sağlık için mi harcandı, esnafa yardım amacıyla mı verildi, nereye harcandı bunu kamuoyu adına biz soruyoruz. 

Tam benim karşımda Maliye ve Hazine Bakanlığı var. Bakanlık bütçeleri ve gelir ve gider tablosunu çok iyi bilir. Dün 17 sefer dile getirdim soruma cevap alamadım. 

Yürütme organına benim bu hesabı sorma hakkım var. Maalesef bu sorularımıza cevap veremiyorlar. 128 milyar dolarla ne yapıldı, bu parayla ne yapıldı. Allah rızası için bir tabloyla açıklasınlar. 

 Maliye ve Hazine Bakanı bize lütfen açıklama yapsın; "128 milyar dolar nerede?"

Bunun içerisinde hakaret yok. Burada manevi unsur anlamında hiçbir şey yok. Bu 128 milyar dolar vatandaşın parası. Halkın adına bu hesabı sormak zorundayız. Bunu açıklamak zorundadırlar. 

EYLEMİNİ SONLANDIRMAK İÇİN ŞARTINI AÇIKLADI

Konu hakkında açıklama yapan Mahmut Tanal, ""Size pankartı indirme zevkini tattırmayacağım" ifadelerini kullandı.

Tanal, Her gün mesai saatleri içerisinde pankartı asacağını, akşam da kaldırılma ihtimaline karşı pankartı kendisinin sökeceğini söyledi.

Tanal, "İtfaiye kesip alacaktı. Rahmetli Süleyman Demirel diyordu ki: Ben şapkamı kaptırmam. Ben de pankartı mı kaptırmam. Onlar gittikten sonra ben bir daha asacağım. İtfaiye gelecek gidecek asacağım. Akşamları toplayacağım. Sabahları da asacağım. Cevap verene kadar. 128 milyar dolar ne zaman bozuldu, hangi kurdan bozuldu, kimler satın aldı, bu para nerede harcandı. Bunları Meclis Başkanı açıklama sözü verirse ben bu pankartı bir daha asmam." ifadelerini kullandı.

 

ANKA