CHP'li Öztürk Yılmaz'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt

CHP'li Öztürk Yılmaz'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt
Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı aday adaylığını açıklaması sonrasında adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu ülke meselesi. Ben de gövdemi taşın altına koyuyorum. Mesele kazanabilmektir. Partim tarafından aday yapılmam halinde yüklenip alacağımızdan eminim" diyen Yılmaz, Twitter'da yaptığı paylaşımlarda şunları söyledi:

"Çok kritik bir sürece girdik. Dün yaptığım adaylık açıklamamın ardından işin ciddiyetini anlamayanlar veya işi sulandıranlar şunu çok iyi bilmelidirler ki; 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde, CHP’nin adayı, demokrasiyi geri getirmek sorumluluğuyla yollara düşecektir. Bu süreçte yüklenilen sorumluluk, bu kadar ağır ve ciddidir! Bu seçimin telafisi yoktur, sandıkta demokrasi ve cumhuriyet oylanacaktır ve bu iki şeyin telafisi yoktur! Bu ülke meselesi. Ben de gövdemi taşın altına koyuyorum. Mesele kazanabilmektir. Partim tarafından aday yapılmam halinde yüklenip alacağımızdan eminim. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki açıklamam üzerine dün ve bugün halkımızdan inanılmaz bir destek alıyorum. Yürekten teşekkür ediyorum. Bu arada yaptığım açıklamayı tam okumadan sanki partimden ayrı kendi başıma aday olacakmışım şeklinde yanlış anlayanlar da olmuş. Böyle olmadığı ve olamayacağı açık. Ben görevimi yaptım ve ciddi bir alternatif sundum. Her şeyin hayırlısı. Bu saatten sonra partimizin vereceği karar esas olacaktır ve hepimiz ona uyacağız. Umudun ışığı sönmez!"

KILIÇDAROĞLU 'CİDDİYE ALINACAK BİR ŞEY DEĞİL' DEMİŞTİ

24 Haziran’da yapılacak erken seçim öncesi henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamayan CHP’nin nasıl bir tutum izleyeceği merak edilirken, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasına ilişkin olarak, “Kişisel tercihleridir. Esas olan Parti Meclisi kararı. Ciddiye alınacak bir şey değil” dedi.

CHP'li Öztürk Yılmaz'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt - Resim : 1

CHP'li Öztürk Yılmaz'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt - Resim : 2