CHP'li vekil AK Partili milletvekillerini çıldırttı!

Güncelleme:

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma AK Parti milletvekillerini kızdırdı.

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın Osman Öcalan hatırlatmasının ardından AK Partililer tepki gösterdi.

Başarır konuşmasında Polislere verilen yetkilerin aynısını bekçilere verildiğinden, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerin sistematik bir şekilde sınırlandığından, bahsetti.

Başarır: “Eleştirdiğimiz zaman, sürekli olarak "terör" deniyor, "güvenlik" deniyor. Bakın 2002'ye, Türkiye'de 2002 yılında göreve geldiğinizde kaç polis vardı? 130 bin. Şimdi kaç polis var? 330 bin; 2,5 katından fazla. Peki, 2002'de kaç şehit vermişiz? İktidara geldiğinizde, 7 evladımız şehit olmuş. On sekiz yılda kaç şehit vermişiz? 3 bini geçmiş. Burada güvenlik sorunu mu var, bir yönetim sorunu mu var? Bakın, bu ülkede iktidara geldiğinizde 1999, 2000, 2001, 2002'de 70 evladımız şehit olmuş, şimdi, 4 binlerde. Bunun sorumlusu kim? Bekçiler mi?

O gün bu ülkeyi yöneten bir Başbakan vardı. Halkın, vatandaşının güvenliğini düşünüyordu, Bülent Ecevit vardı ama bugün halkın güvenliğinden daha çok sarayın güvenliğini düşünen bir Recep Tayyip Erdoğan var. Bence temel sorun bu.

Asker... 2002'de 500 bin askerimiz var. Şimdi, 750 bin askerimiz var. Niye güvenliği sağlayamıyorsunuz? Niye bu insanlar ölüyor? Temel sorun AK Parti'de, bu yönetimde. Terörü bu şekilde çözemiyorsunuz. Terörü yaratan parti, ülkeyi kan gölüne döndüren parti çıkmış partileri, halkı terörle tehdit ediyor.

Bekçilerle ilgili hiçbir sorumuz yok ama o çocuklara da yazık ediyorsunuz. Yarın bir suça karıştıklarında siz "Pardon." dersiniz ama onlar cezaevine girer. Siz her şeyden kendinizi sıyırırsınız, böyle bir özelliğiniz var. Teflon tava gibi bu AK Parti iktidarı ama o çocuklara, ölen vatandaşa yazık olur.” Dedi.

 Bu konuşmanın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş söz alarak

“Hangi temel hak ve özgürlükler kısıtlanıyor bu ülkede, hangileri vardı hangileri kısıtlandı söyleyin. Terörü yaratan parti ifadesini kabul etmiyoruz, İstanbul seçimlerinde bu zihniyeti gördük biz“ sözleri üzerine yeniden kürsüye gelen Başarır:

“Sayın Grup Başkan Vekili İstanbul seçimlerinde TRT'den Osman Öcalan'ı ben mi çıkardım, sen mi çıkardın, söyler misin?

Çözüm mahkemelerini Habur'a ben mi yaptım, sen mi yaptın, söyler misin? Soruyorum.

 Seçim kazanmak adına Osman Öcalan'ın arkasına ben mi sığındım, sen mi sığındın, söyler misin?

Bakın, 18 yıldır seçim kaybettik. Ama hiç onurumuzu, şerefimizi asla kaybetmedik biz. Allah hiçbir partiyi, hiçbir lideri Osman Öcalan'a muhtaç etmesin.

Ama ne mutlu ki İstanbul ve Türkiye ona rağmen size dersinizi verdi.

Biz hep seçim kaybediyoruz değil mi? İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i kim aldı? Recep Tayyip Erdoğan mı?

Bu ülkede demokrasi, insan hakları varmış Barış Terkoğlu ve arkadaşları cezaevinde...  Gazeteciler cezaevinde değil mi?

Milletvekillerine fezleke gelmiyor mu? Hukuka güven endeksinden dünyada sonlardasın sonlarda. Dön bir aynaya bak, dön bir aynaya bak. Bu ülkede hukuk güvenliği mi var? Grup Başkan Vekillerimiz konuşur fezleke gelir. Ya bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Adana'daki pırıl pırıl bir gence iftira atmadı mı? Dedi.

TRT bebek katili Öcalan'ın kardeşiyle röportaj yaptı!TRT bebek katili Öcalan'ın kardeşiyle röportaj yaptı!