CHP'li vekil, Meclis'e tabutla geldi

CHP'li vekil, Meclis'e tabutla geldi
Güncelleme:

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay'daki Covid-19 vakalarındaki artışa dikkat çekmek için Meclis'teki basın toplantısına tabutla geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Topal, Meclis'te düzenlendiği basın toplantısına, Hatay'daki Kovid-19 vakalarının artışına dikkati çekmek için tabut getirdi.

Türkiye'de başka bir kentte bu kadar vaka artışı olmadığını ifade eden Topal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre Hatay'da vakaların yüzde 125 arttığını söyledi. Topal, "Biz, 10 Eylül-10 Aralık arasındaki ölü sayılarına baktık, yüzde 400 artış var. Sayın Bakan, vaka artışları için 'Filyasyon ekibini artırdık, yoğun bakım yatak sayısını artırdık, PCR test cihazını artırdık.' dedi. Hatay'da bir düşüş yok" diye konuştu.

CHP'li vekil, Meclis'e tabutla geldi - Resim : 1

"GASİLHANEDE CENAZELER İÇİN SIRA BEKLİYORLAR"
Hatay'ın 11 milletvekilinin 6'sının, ildeki bazı yöneticilerin, sağlık çalışanlarının ve çok sayıda vatandaşın koronavirüse yakalandığını anlatan Topal, şöyle konuştu:

"Gasilhanede vatandaşımız cenazelerini almak için sıra bekliyor. Yoğun bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız sıra bekliyor. Sayın Bakan, 'Hatay'da ağır hasta yükü fazla' diyor. Madem öyle ise nedir bunun çaresi? Halk çaresiz. Halk karantina uygulansın istiyor. Ancak karantinanın da şartları var. Vatandaşlarımız, esnaf, çiftçiler, tarım işçileri, serbest meslek mensupları, kiracılar ve birçok vatandaşımız ekonomik olarak zor durumda. Vatandaşlarımıza ekonomik destek verilerek karantina uygulanmalıdır."

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU
Serkan Topal, konuşmasının sonunda koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu.

AA