CHP'li vekilin yerine oy kullandılar

CHP'li vekilin yerine oy kullandılar
Güncelleme:

Ankara Mamak ilçesinde bir seçmen oy kullanacağı sandığı karıştırarak CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin yerine oy verdi.

Referandumda yurdun dört bir yanından garip ihlal haberleri geliyor. Ama bu kez durum farklı. Oy vermek için sandığa giden CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi hiç ummadığı bir durumla karşılaştı.

Hakverdi'yenin yerine oy kullanıldığı belirlendi. Olayın nasıl meydana geldiği sonradan anlaşıldı. Sandıkları karıştıran bir seçmen yanlışlıkla Hakverdi'nin oy kullanacağı sandığa girmişti. 

SANDIĞI KARIŞTIRAN SEÇMEN

Skandal Mamak Kuva-yi Milliye Ortaokulu'nda yaşandı. 1151 nolu sandıkta oy kullanması gereken bir vatandaş, yanlışlıkla 1161 nolu sandığa gitti. Görevlilerden oy pusulası aldı ve oyunu sandığa attı. İmza sırasının 201 olduğu söyleyince görevli “Burada Ali Haydar Hakverdi yazıyor” dedi.

Seçmenin kağıdı incelendiğinde yanlış yerde oy kullandığı ortaya çıktı. Vatandaşa imza attırılmadı. Hangi zarfı attığı bilinmediği için rastgele bir zarfın iptal edilmesine karar verildi.

SKANDAL SKANDAL İLE ÖRTÜLDÜ

Durum fark edilince, sandığa atılan bir oyun iptal edilmesi kararlaştırıldı. Bu duruma tepki gösteren Hakverdi, “Milletvekilinin yerine herhangi biri gelip oy kullanabiliyor ise seçim güvenliği var mıdır?” diye görevlilere tepki gösterdi.

TUTANAK TUTULDU
Vatandaş, daha sonra kendi sandığına giderek oyunu verdi. Skandalla ilgili CHP'li Hakverdi, tutanak tutturdu. Görevlilere de tepki gösteren Hakverdi, “ Ankara’da Ankara milletvekilinin yerine herhangi biri gelip oy kullanabiliyor ise seçim güvenliği var mı?” diye sordu.

Sözcü