CHP'li Yarkadaş tartışmayı bitirecek formülü açıkladı

CHP'li Yarkadaş tartışmayı bitirecek formülü açıkladı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklama yeni bir tartışma başlattı. CHP'li Yarkadaş, tartışmayı bitirecek formülü açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda "Gönlünüzdeki cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül olduğu iddiası doğru mu?" sorusuna verdiği yanıt yeni bir tartışmayı daha başlattı.

Kılıçdaroğlu'lun Abdullah Gül ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylıkları konusunda yaptığı açıklamarın ardından sosyal medyada 'CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' tartışması yeniden başladı.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş ise tartışmayı bitirecek tek şeyin Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması olduğunu belirtti.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

1- "CHP'nin ya da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül mü Ali Babacan mı Meral Akşener mi olacak?" , "Muharrem İnce CHP'yi bölecek mi?" tartışmalarını bitirecek tek formül, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır.
Nokta!

2- Sn. Kılıçdaroğlu CB adayı olmayacaksa, CHP kendi adayını 1 milyon 250 bin ÜYESİNİN önüne sandık koyarak ve ÖN SEÇİM yaparak belirlemelidir. En doğru, rahatlatıcı ve seçmeni motive edici formül budur. Millet İttifakı üyesi partiler de 1. tura kendi adaylarıyla girmelidir.

3- "Herkesten oy alacak ÇATI ADAY" formülü arayışı beyhude bir çabadır. 2014 adayımız MHP'li Ekmelettin İhsanoğlu'nun 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiğini söylemesi hatrımızdadır. CHP 1. tura özgücüne güvenerek girmeli ve partinin kadrolarını öne çıkarmalıdır.

Seçiniz...