CHP'li Yarkadaş Twitter'dan paylaştı: İşte 1 milyon TL'lik Mercedes

CHP'li Yarkadaş Twitter'dan paylaştı: İşte 1 milyon TL'lik Mercedes
Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a ait olduğunu iddia ettiği yeni makam aracının fotoğrafını sosyal medyadan yayınladı.

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a alınan marka yeni makam aracının  1 milyon 700 bin Euro değerinde olduğunu ileri sürdüğü Mercedes’in fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Barış Yarkadaş fotoğrafın altına “AKP lüksten vazgeçemiyor. İşte servet ödenen Alman marka zırhlı Mercedes bu” diye yazdı.

 

YARKADAŞ'TAN 5 MİLYON TL'LİK İDDİA

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a piyasa fiyatı yaklaşık 1 milyon 300 bin Euro olan yeni bir makam aracı alındığını eski aracının da Kahraman'ın oğluna verildiğini iddia etti. Yarkadaş daha sonra donanımı için harcama da yapılan bu yeni aracın 5 milyon liraya mal olduğunu savundu.

CHP'li Yarkadaş "Atatürk'ün resmine dahi tahammül edemeyen Kahraman, içi ambulans şeklinde donatılan araca Meclis bütçesinden beş milyon lira verdi" dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “TBMM bütçesi har vurup harman savruluyor” iddiasında bulundu. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Alman Mercedes Benz Maybach S 600 marka araç aldırdığını belirten Yarkadaş, “Arabanın içine, bir ambulansta olması gereken her şeyi koydurmuşlar. Kahraman, gezen bir hastaneyle dolaşacak” dedi.

"ESKİ ARAÇ OĞLUNA VERİLDİ" İDDİASI

Kahraman’ın aracı meclisin garajına çektirdiğini ve kullanmak için meclisin kapanmasını beklediğini söyleyen Yarkadaş, “Sözleşmeyi iptal edin ve aracı geri verin. Halkın parasını çarçur etmeyin” çağrısını yaptı. Meclis’in mevcut ve seki başkanları için Audi A 8 Long araçların tahsis edildiğini belirten CHP’li Yarkadaş, Meclis Başkanı Kahraman’a  bir de soru sordu. Yarkadaş, “Meclis başkanları için tahsis edilen Audi  A 8 Long aracı oğlunuz mu kullanmaktadır?” dedi.

Meclis Başkanı Kahraman’ı soruları hakkında açıklama yapmaya davet eden Kahraman, konuya ilişkin soru önergesi verdiğini de belirtti. Yarkadaş, “Kahraman tüm sorularımızı ‘özel hayata giriyor’ diyerek geri yolluyor. Bakalım bu sorulara hangi cevabı verecek?” diye konuştu.

 

 

DHA