''CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli''

''CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli''
Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, siyasi gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, "CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hazır ama isim veremem" ifadelerini kullandı.

Milliyet'ten Tunca Bengin'in haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Muharrem İnce'nin istifası ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı için

Tekin'in öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

"40 yıldır CHP’ye emek vermiş CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir arkadaşımızın ayrılması parti açısından da bizim açımızdan da üzücü bir tablodur. Bunu hiç bir siyasi parti istemez. Keşke olmasaydı. CHP’nin birliğe, dirliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde bu ayrılık doğru değildir. Sayın İnce’nin gerekçeleri çok doğru gerekçeler değil. CHP sayın İnce 2018’de Cumhurbaşkanı adayıyken ekseni neyse bugün aynı eksende. Yönetim biçimiyle ilgili haklı eleştirileri olabilir bunu elbette parti içinde yapabilirdi ama böyle kritik bir süreçte ayrılık doğrusu CHP’ye zarar vermiştir.”

"Bir partide insana verebilecek ne varsa verildi bu arkadaşlarımıza. Sayın Sarıgül’e de verildi, sayın İnce’ye de verildi. Bu partinin kurumsal kimliğine hepimizin vefa borcu var. Yöneticiler gelir, gider. Ben 6 tane Genel Başkan değiştirdim. Herkese şunu hatırlatmak istiyorum sayın Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı yolunu açan, sayın Melih Gökçek’e Ankara’da belediye başkanlığının önünün açan 1992-93’de soldaki üç tane siyasi parti SHP, DSP ve CHP’nin ayrılıkları olmuştur."

"Bu sistemin ruhu öyle bir şey önünüze koyuyorki 50 artı 1’ i almak zorundasınız. Durum böyle olunca CHP’nin şöyle bir sorumluluğu var. CHP aynı zamanda Millet İttifakı’nın lokomotifi olan bir siyasi parti daha farklı sorumlu davranmak zorunda. Yani hem hiçbir arkadaşımızı kaybetmeyeceğiz aynı zamanda Millet İttifakı’nı da zedelemeyeceğiz.

Hatta mümkünse ittifaka yeni siyasi partileri, siyasi hareketleri de dahil etmek gibi bir görevimiz var. Böyle olunca da elbette CHP’nin adayı var ona hiçkimsenin tereddütü olmasın ama koşullar öyle bir noktaya getirir ki tek adayla çıkmak zorunda kalırsınız. O zaman tabiki ittifaktaki siyasi partilerin de gönül rızasıyla aday belirlenebilir. Hayır koşullar her siyasi parti kendi adayını çıkaracak derse zaten CHP’nin adayı hazır o konuda hiçkimsenin tereddütü olmasın."

 

Milliyet