CHP'nin Muharrem İnce anketinin sonucu sızdı

CHP'nin Muharrem İnce anketinin sonucu sızdı
Güncelleme:

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs seçimlerinde kendisi gibi Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye yapacağı ziyaret ile ilgili olarak, CHP'nin yaptırdığı seçim anketinde dikkat çeken sonuçların olduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi ne zaman ziyaret edeceği merak konusu olmaya devam ederken. 

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova İnce-Kılıçdaroğlu görüşmesine dair son kulis bilgilerini paylaşarak şunları söyledi:

"CHP lideri bu hafta da bir dizi parti ile görüşecek. 27 Mart- 31 Mart arası taslak programı çıktı. Şu an Memleket Partisi o planlamada yok. Ama "Çok geç olmayan bir aşamada görüşecek" deniyor. Son anda karar değişmezse, Nisan ayının ilk haftası görüşmenin gerçekleşebileceği belirtiliyor."

Canova, Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi ziyareti için neyi beklediğine dair ise şu ifadeleri kullandı:

"CHP'nin önüne çok farklı anketler gidiyor. Bazıları şişirilmiş anket olarak tanımlanıyor. Güvenilir bazı isimlerin çalışmalarına bakılıyor. Bu çalışmalarda şu aşamada Muharrem İnce'nin oyunun yansıtıldığı gibi yüksek çıkmadığı tespiti var."

İnce'den "İlk turda bitirmemiz lazım" diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam Halk TV ekranlarında katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Her partinin genel başkanına saygı duyarım. Taktir kendisine aittir. Kaybedecek zamanımız yok, 1 saati bile kaybetmek istemiyoruz. Hakarete karşıyım. Kim olursa olsun. Eleştirebilirsiniz ama hakaret olmaz. Siyasi partileri ziyaret ediyorum. Memleket Partisi'ni de ziyaret edeceğim."

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin ardından gazeteci Candaş Tolga Işık, cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İlk turda bitirmemiz lazım" çıkışına yanıtını aktarmıştı.

Işık, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Az önce Muharrem İnce'yle konuştum. Kılıcdaroğlu'nun kendisine yaptığı "İlk turda bitirmemiz lazım" çağrısıyla ilgili "100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum" dedi." 

 

"Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez"
İnce de daha sonra tweet atarak, şu açıklamayı yaptı:

"Candan Tolga Işık’a yaptığım açıklama hakkında gelen sorulara toplu cevap vermem gerekirse:
Kemal Bey benimle görüşmek isterse elbette görüşürüm, kendisi benim eski genel başkanım ve ağabeyimdir. Söyleyeceklerini dinlerim dedim.

Görüyorum ki sözlerim “sözünden çıkmam” gibi tuhaf bir manaya çekiliyor. Gerçi Candan Bey sağ olsun düzeltti ama ben de buradan tekrar düzeltmiş olayım.

Ayrıca söylememe gerek yok, ben başka bir siyasi partinin genel başkanıyım ve cumhurbaşkanı adayıyım. Allah’ın izni ile plânladığımız şekilde ve sürede imzalarımızı toplayıp yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte bütün adaylarla olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğim. Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez."