Çiftçinin faturasına Akşener de şaşırdı

Güncelleme:

Çay ocağında yapılan sohbette çiftçi olduğunu belirten bir yurttaş, “Elektrik faturam 26 bin lira geldi. Bu faturaları öderken icralık oluyoruz zor duruma düşüyoruz. 4-5. ayda gelen faturaları tefeciyle hallediyoruz” dedi. Akşener de faturaya şaşırdı.

Aksaray’da elektrik borcunu ödeyemeyen esnaf ve çiftçiler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tefecilerin eline düştüklerini söyledi. Meral Akşener, yerel seçimlerin ardından çıktığı yurt gezileri kapsamında dün Aksaray’ın Eskil, Sultanhanı ve Ortaköy ilçelerinde esnaf ve çiftçileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Yurttaşların sorunlarını dinleyen Akşener’e elektrik faturalarından şikâyet eden bir esnaf, “Kayıp kaçak bedeli ödüyoruz. Geçen yıla göre yüzde 60 fazla elektrik faturası ödüyoruz. Güneydoğu’daki kaçak bedelin faturası da bize yansıtılıyor, bu bizim suçumuz mu?” dedi.

Akşener de esnafa, “Sadece bu da değil İstanbul’da geçmediğiniz köprünün, tünelin de faturasını ödüyorsunuz. Biz burada propaganda amaçlı gezmiyoruz. Burada sıkıntılarınızı, sorunlarınızı not alıyorum. Çözüm bulmak için çalışıyorum” dedi.

Çiftçi olduğunu belirten bir yurttaş da “Elektrik faturam 26 bin lira geldi. Bu faturaları öderken icralık oluyoruz zor duruma düşüyoruz. Faturaları ödemek için tefeciye gidiyoruz, bir şeyler satıyoruz, orayı ödüyoruz. 26 bin liralık fatura ödenmeyince 40 bin lira oluyor. 4-5. ayda gelen faturaları tefeciyle hallediyoruz” şikâyetinde bulundu.

Faturayı inceleyen Akşener "Böyle elelktrik faturası olur mu?" diyerek tepkisini dile getirdi.