Cumhur İttifakı'nda çatlak! İktidar ortağı rest çekti

Cumhur İttifakı'nda çatlak! İktidar ortağı rest çekti
Güncelleme:

AK Parti ve MHP ile birlikte Cumhur İttifakı'nın bir diğer ortağı olan BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın "yerli ve milli" dediği HÜDAPAR için "doğru bulmuyoruz" açıklaması geldi.

AK Parti, MHP ve BBP ile kurduğu Cumhur İttifakı'nı 14 Mayıs'taki seçimlerde genişletmek için HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi ile görüşmüş, Yeniden Refah Partisi'nden olumsuz dönüş alan AK Parti, HÜDAPAR' ile görüşmesinden eli dolu dönmüştü.

HÜDAPAR yeniden Cumhurbaşkanı adayı olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamış ve bu destek açıklaması siyaset gündemine HÜDAPAR'ın Hizbullah bağlantıları iddiaları nedeniyle bomba gibi düşmüştü.

HÜDAPAR ile yol arkadaşlığına MHP'nin tavrı hala merakla beklenirken, Cumhur İttifakı'nın bir diğer ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR'la ilgili soruya yanıt verdi. Destici, "Biz parti olarak HÜDA PAR'ın vaatlerini doğru bulmuyoruz" dedi.

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan dün akşam NTV ve Star TV'nin ortak yayınında HÜDAPAR'ın "yerli ve milli" olduğunu belirterek "Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs’tan zaferle çıkacağından ittifak olarak hiç kuşkumuz yok. Cumhur İttifakı’nın yerli, milliliğin, samimiyetin adresi. Şu anda Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer alan BBP, HÜDAPAR’la ilgili uydurma yaklaşımlar var. Biz ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Uyum olmasa Cumhur İttifakı’nın içerisinde yol yürümeyiz. Şu anda HÜDAPAR’a yakıştırılmak üzere çirkinlikler var. HÜDAPAR bunları kabul etmiyor, bizim terörle hiçbir ilgimiz olmaz diyor, tamamen yerli ve milli yapı. HÜDAPAR Cumhur İttifakına desteğini önemli ve kıymetli buluyorum. Eğer Karabağ’da, Kızılelma’da buluşabiliyorsak, eğitim, sağlık, adalet, emniyette aynı istikamette buluşabiliyorsak bizim ayrı kalmamız diye bir şey yok. Süreç içerisinde takvimi ayne uygulayabiliyorsak kapımızı kapatmamız mümkün değil. Şurada fazla bir zaman kalmadı." ifadelerini kullanmıştı.

Bugün NTV'nin canlı yayınına katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR ile görüşme sürecine ilişkin soruya yanıt verdi. Destici, "Biz parti olarak HÜDA PAR'ın vaatlerini doğru bulmuyoruz" dedi.

Destici ayrıca BBP'nin oy hedefini de "gerçekçi olmamız gerekirse" diyerek açıkladı. Destici "Büyük Birlik Partisi, 81 ilde seçime girmek için bütün hazırlıklarını sürdürüyor. Gerçekçi olmamız gerekirse bu seçimde oy hedefimiz yüzde 4-5" dedi.

İşte Erdoğan'ın canlı yayındaki HÜDAPAR açıklamaları: