Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz açıklaması
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medya Oscarları Ödül Töreni'ninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Medya Oscarları Ödül Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan, 'Tarih ibret alınırsa tekerrür etmez. Bundan sonra hem Ahlat'ta hem de Malazgirt'te ecdadın hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz.' dedi.

Erdoğan, 'NATO'da birlikte stratejik ortak olduğumuz bir ülkenin NATO içerisinde ilk 3 içerisinde yer alan bir stratejik ortağına bu şekilde yaklaşımda bulunmasını hiçbir şey ifade edemez. Bize tehditlerle, ileri geri ifadelerle geri adım attırmak mümkün değil. Bizi bu tehditlerle yıldırmak mümkün değildir. Demek ki onlar bu milleti tanımadılar. Ama tanıyacaklar. Biz bir ölürüz bin diriliriz.' dedi.

"Türkiye'nin alternatifsiz olmadığını herkes görecek." diyen Erdoğan, "İnşallah biz bu dalgayı da atlatacağız. Alt yapımız, bunu atlatmaya zaten inanıyorum ki kabiliyetlidir o gücü de vardır." ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Haberleşmede çığır açan bir başka dönüm notkası da hiç şüphesiz radyo ve televizyonun keşfedilmesidir. Tabii bu arada haberleşmede bir başka dönüm noktası olan interneti de özellikle zikretmemiz gerekiyor. 

Matbaa, radyo, televizyon, internet derken bugün geldiğimiz noktada medya araçlarının olmadığı bir hayatı neredeyse tahayyül edemez hale geldik.

Değerli arkadaşlar medyadan başlayıp günlük hayatımızın her alanına gelen bu sürecin, siyasi, ekonomik, kültürel birçok sebebi olduğunu biliyıruz. Bizim 40 yıllık siyasi tecrübelerimizden çıkardığımız sonuç şudur: Ya kendinizi dünyadan tecrit edeceksiniz ya da küresel düzene tabii olacaksınız. Bizim yöntemimiz daha farklı. Biz ne tabii olmayı ne tecrit olmayı seçtik. Bizim tercihimiz güçlü hale gelmekten yana oldu. 

Geçtiğimiz 16 yılda Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük.

Açık konuşmak gerekirse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğumuz günden itibaren bize en çok saldıranların, linç etmeye çalışanların başında kusura bakmayın medya geliyor. Manşetlerle, kalemşörlele çarpışa çarpışa bugünlere geldik.

Hukuka da vicdana da ahlaka da sığmayacak bir mahmeke kararıyla mahkum edildiğimizde bizim için atılan 'muhtar bile olamaz' manşetini unutmadık.

Millete göbeğini kaşıyan adam diyerek, koyun diyerek en ağır hakaretleri yapanlar kusura bakmayın medya mensupları değil miydi? Bugün artık eskisine göre hakikatlere göre haberlerinde daha dengeli bir medyamız olduğuna inaniyorum.

Şimdi ekonomi üzerinden bizi sıkıştırmaya  çalışıyorlar.

Türkiye'nin ekonomide çözmesi gereken yapısal sorunları  elbette mevcuttur. Biz bunları zaten biliyor ve çözümü için çalışıyoruz.

İnşallah biz bu dalgayı da atlatacağız. Alt  yapımız, bunu atlatmaya zaten inanıyorum ki kabiliyetlidir o gücü de vardır.

Gerek ekonomi yönetimimiz, gerek devletimizin  diğer kurumları ihtiyaç duyulan tedbirleri alıyorlar, alıyoruz.

Hiç kimse milletimizin içini karartacak,  şevkini kıracak, kafasında ve gönlünde şüphe uyandıracak yollara boşu boşuna  tevessül etmesin. Türkiye'nin girdiği her mücadeleden sadece ayakta değil aynı  zamanda kazançlı bir şekilde çıkmasından başkaları rahatsız olabilir ama bu  ülkenin hiçbir ferdi, hiçbir kuruluşu böyle bir hakka sahip değildir.

Değerli arkadaşlar, yaşadığımız coğrafya tarihin her döneminde cazip bir yer olmuştur. Geçtiğimiz pazar günü Malazgirt'te onun öncesinde Ahlat'ta Anadolu'yu yurt haline getiren ecdadımızı andık.

Değerli arkadaşlar, yaşadığımız coğrafya tarihin her döneminde cazip bir yer olmuştur. Geçtiğimiz pazar günü Malazgirt'te onun öncesinde Ahlat'ta Anadolu'yu yurt haline getiren ecdadımızı andık.

Tarih ibret alınırsa tekerrür etmez. Bundan sonra hem Ahlat'ta hem de Malazgirt'te ecdadın hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz.

Bugün kadim coğrafyamızın hangi köşesine gitsek bizi anlatan eserler, izler bulmaya devam ediyoruz. Tavsiye ederim Ahlat'a muhakkak gidin.

Şimdi ekonomi üzerinden bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin ekonomide çözmesi gereken yapısal sorunları elbette mevcuttur. Fakat bunların hiçbiri son zamanlarda yaşadığımız hadiselerin açıklaması olamaz. İnşallah biz bu dalgayı da atlatacağız.

Türkiye'nin alternatifsiz olmadığını herkes görecek.

NATO'da birlikte stratejik ortak olduğumuz bir ülkenin NATO içerisinde ilk 3 içerisinde yer alan bir stratejik ortağına bu şekilde yaklaşımda bulunmasını hiçbir şey ifade edemez. Bize tehditlerle, ileri geri ifadelerle geri adım attırmak mümkün değil. Bizi bu tehditlerle yıldırmak mümkün değildir. Demek ki onlar bu milleti tanımadılar. Ama tanıyacaklar. Biz bir ölürüz bin diriliriz.

Kısa ve orta vadede 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. İnşa ettiğimiz her eser bizi 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaştırıyor. Biz 2023 hedeflerini ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.

Maalesef bu memleketin havasını teneffüs edip ekmeğini yiyip suyunu içip Türkiye'nin yüzüstü yere kapaklanmasını heyecanla bekleyenlerin olduğunu görüyorum. Medyanın da bilerek ya da bilmeyerek bu alçaklığa aracılık etmesinden doğrusuyla üzüntü duyuyoruz.