Cumhurbaşkanı Erdoğan'ndan referandum açıklaması

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde, Kuzey Irak'taki referandum süreci için çarpıcı ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuştu. Konuşmasında yeni akademik yılla ilgili olduğu kadar güncel konulara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle Kuzey Irak'taki referandum ile ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kuzey Irak bölgesel yönetimi, tüm ikazlarımıza, tüm karşı çıkmalarımıza rağmen ilk olarak 7 Haziran'da duyurduğu bağımsızlık referandumunu yapmakta ısrarcı davrandı. Esasen bu referandumun mevcut Irak anayasası bakımından hiçbir hükümü yok. İsrail dışında bu girişimi destekleyen hiçbir ülke ve uluslararası kuruluş da yok. Kuzey Irak'ın inanç ve köken bakımından çok renkli bir yapıya sahip ikliminde tek bir grubun böyle bir teşebbüse girişmesi, yeni çatışmaların ve acıların habercisi olmaktan başka anlam taşımıyor. Şimdi yaptın... Neymiş, yüzde 90-92 ile onaylanmış. Bunun bir kıymetiharbiyesi var mı? Senin bağımsızlığını kim kabul edecek? İsrail. Dünya İsrail'den ibaret değil ki. Kosova'yı 114 ülke kabul etti ama hala Kosova dünyada maalesef devlet olamadı, hala sıkıntı içinde. Kuzey Irak, sen bir İsrail'le neyi elde edeceksin?Bunlar siyaseti de bilmiyorlar. Devlet nasıl olunur, bundan da bihaberler. Ama sadece 'Biz yaptık oldu' demekle olacağını zannediyorlar. Olmayacak, olamaz zaten. Biz yaptırımlarımızı uygulamaya başladığımız andan itibaren ortada kalacaksın. Vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri ortadan kalkıyor. TIR'lar Kuzey Irak'a çalışmadığı anda bunlar yiyecek içecek bulamayacaklar. Bunlara İsrail nereden neyi nasıl gönderecek buyursun göndersin.

''KATILIM ORANI DA SONUÇLAR DA ŞAİBELİ''

Bir şoföre sormuş Kuzey Iraklı ne oy verdin? Evet oyu verdim peki bağımsızlığın tanınmazsa ne olacak çoluğumu çocuğumu alacağım Türkiye'ye gideceğim demiş. Bu nasıl iştir? Son ana kadar Barzani'nin böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk demek ki yanılmışız. Bu karar ülkemize de ihanettir. Bu mesele Kürtlerin hakkı meselesi değildir. Daha sandıklar açılmadan kutlamayı PKK'lılar yapıyorsa orada masumiyet yoktur. Katılım oranı da sonuçlar da şaibelidir. Bugünün hırsı için yarınlarınızı heba etmeyin. İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz. Bunların durumu devekuşunun haline döndü. Elimizde belgeler var. Bu belgeler gündeme gelmeye başlayacak.''

Erdoğan araştırma üniversitelerini açıkladıErdoğan yeni araştırma üniversitelerini açıkladı

 

Seçiniz...