Cumhurbaşkanlığı'ndan İsrail açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan İsrail açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail ile müzakerelerde sona gelindiğini söyledi.

İsrail ile devam eden müzakerelerin son aşamasına doğru gelindiğini belirterek, "Yakın zamanda yeni bir temasın olması planlanıyor. Bildiğiniz gibi tazminat ve ablukayla ilgili son iki madde üzerinde nihai mutabakat sağlandıktan sonra anlaşmanın imzalanması ve ilişkilerin normalleşme sürecinin başlaması planlanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kalın, "PKK terörünün ve diğer terör türlerinin şu veya bu gerekçelerle aklanmaya çalışılması, temize çıkarılmaya çalışılması yönünde yapılan bütün faaliyetleri net bir şekilde reddettiğimizi ve kınadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

"DAEŞ OPERASYONLARINDA 954 KİŞİ TUTUKLANDI"

Terör örgütü DAEŞ ile irtibatlı olduğundan şüphelenilen 3 bin 300'ün üzerinde yabancı uyruklu kişinin sınır dışı edildiğine dikkati çeken Kalın, şöyle konuştu:

"Bugün itibarıyla yabancı uyruklu 41 bin kişiye ülkemize giriş yasağı konmuştur. Bunlar bir şekilde DAEŞ terör örgütüyle ilişkisi olduğundan şüphelenilen kişilerdir. Yine bu süreç içerisinde risk analiz gruplarımız tarafından, yaklaşık 9 bin 500 yabancı kontrolden geçirilmiş ve bunların 2 binden fazlasının ülkemize girişine izin verilmemiştir. Gene ülkemizde yürütülen DAEŞ'le ilgili operasyonlar bağlamında da bin 232'si yabancı uyruklu olmak üzere, toplam 2 bin 770 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 954'ü tutuklanarak adli süreçleri başlatılmıştır."

"YAKIN ZAMANDA İSRAİL İLE YENİ TEMAS PLANLANIYOR"

İsrail ile devam eden müzakerelerin son aşamasına doğru gelindiğine işaret eden Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin ortaya koyduğu şartlar çerçevesinde yürütülen bir müzakere vardır. Artık bunun son aşamasına geliyoruz. Yakın zamanda yeni bir temasın olması planlanıyor. Bildiğiniz gibi tazminat ve ablukayla ilgili son iki madde üzerinde nihai mutabakat sağlandıktan sonra anlaşmanın imzalanması ve ilişkilerin normalleşme sürecinin başlaması planlanıyor."