Cumhuriyet yalanlanan habere cevap verdi

Cumhuriyet yalanlanan habere cevap verdi

Cumhuriyet gazetesinde 23 Ocak 2017 tarihide "Bu'Coş'ku şüpheli" manşetiyle yayınlanan habere İçişleri Bakanlığı ve Vali Coş'tan yalanlama gelmişti. Ama muhabirden cevap gecikmedi.

Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ, darbe girişimi sırasında elinde otomatik silahla görüntü veren Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un da aralarında bulunduğu beş valinin 'FETÖ' araştırması kapsamında pasaportunun iptal ediğini iddia eden bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafa göre, aralarında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın merkeze çekilen vali kardeşi Adnan Yılmaz'ın da bulunduğu 5 valinin Bank Asya'da hesabı olduğu ve Kimse Yok mu Derneği’ne bağış yaptıkları iddia ediliyor.

Cumhuriyet gazetesinde 23 Ocak 2017 tarihide  "Bu'Coş'ku şüpheli" manşetiyle yayınlanan habere İçişleri Bakanlığı ve Vali Coş'tan yalanlama gelmişti. Haberin doğru olmadığı iddia edilmiş, linkine engelleme getirilmişti. Uludağ, Twitter hesabında fotoğrafı paylaşırken "İçişleri Bakanlığı'nın 'Yalan' dediği valiler haberime ilişkin devletin kayıtlarına giren bir 'çalışma'" diye yazdı.

İçişleri Bakanlığı yalanlamıştı

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yapmıştı:

"Bugün bir gazetede yer alan valilerin pasaportlarına tahdit konulduğuna ilişkin haberle ilgili olarak, Devlet Denetleme Kurulu'ndan adı geçen valilerimizle ilgili Bakanlığımıza intikal eden bir soruşturma mevcut olmayıp; pasaportlarının tahdidi söz konusu değildir" 

Vali Coş ve İçişleri Bakanlığı'nın yalanladığı haberin doğru olduğunu iddia eden belge bugün yayımlandı:

foto-021.jpg

İşte Uludağ'ın yayımladığı fotoğraf

Alican Uludağ'ın Twitter hesabından yayımladığı fotoğrafta Devlet Denetleme Kurulu'nca Bank Asya'da hesabı bulunan ve Kimse Yok mu Derneği'ne bağış yaptıkları için iptal edilen İçişleri Bakanlığı mensuplarının pasaportlarını gösteriyor.

foto2-006.jpg

Elinde silahla poz vermişti

Pasaportları iptal edilen 5 validen en dikkat çekeni Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya'da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında elinde otomatik tüfekle valilik önünde verdiği fotoğraflarla gündeme gelmişti.

Cumhuriyet