Danimarkalı Bakanlardan, Fatma Şahin'e ziyaret

Danimarkalı Bakanlardan, Fatma Şahin'e ziyaret

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ve Savunma Bakanı Peter Christensen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Şahin, makamındaki ziyarette, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısından dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

İslam dünyası için önemli olan bir ayda masum insanlara yönelik yapılan saldırının bütün ülkeyi derinden yaraladığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Özellikle terör saldırılarının artık dili, dini, ırkı, bölgesi olmadığını ve terörle mücadelede yeni bir dünya düzenine geçilmesi gerektiği gerçeğiyle de karşı karşıyayız. Özellikle metropollerde olan bu terör saldırılarında bütün ülkelerin işbirliği yapması ve terörizmle mücadelede ortak bir mücadele alanını hızlı bir şekilde oluşturmak gerekiyor. Maalesef yıllardır bunu bir türlü başaramadık. Modern dünya, teknolojiyi en sonuna kadar kullanan dünya ortak terör tanımında bile birleşemiyor. Birinin terör dediğine öbürü özgürlük savaşçısı diyor. Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü diye bir tanımlamada bile birleşemezsek işte bugün gördüğünüz katliamlarda masum insanlar yok oluyor ve biran önce çocuklarımızın geleceği için bizim bu konuda bütün ülkelerin özellikle İskandinavya ülkeleri, Danimarka gibi insan hakları, demokrasi alanında çok yol katetmiş ülkelerin çok hızlı bir şekilde çok kuvvetli işbirliğine ihtiyacı var. “

Bütün dünyanın sorumluluk makamlarında bulunanlardan çözüm beklediğini aktaran Şahin, “İnsan haklarını ve demokrasiyi savunacağız diye terör örgütlerini ve yandaşlarını savunmak en büyük yanlışlardan olur” dedi.

BAKAN JENSEN, İSTANBUL’DA YAŞANAN TERÖR SALDIRISINI KINADI

Danimarka Dışişleri Bakanı Jensen de ziyareti özellikle Türkiye’nin 2  buçuk milyon mülteciyi nasıl kabul ettiğini ve onları entegre ettiğini yakında görerek bilgi almak için geldiğini belirtti.

Şahin’i Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonu ve onlarla ilgili yapılan  başarılı çalışmalardan dolayı tebrik eden Jensen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İstanbul’da yaşanan korkunç saldırıyı kınıyoruz ve sizin de acınızı da paylaşıyoruz. Masum insanlar öldürüldü ve yaralandı. Bu acımasız saldırı dolayısıyla da maalesef aileler parçalandı. Dolayısıyla bu konuda üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Danimarka hem DAEŞ’e karşı yürütülen mücalede hem de genel olarak dünya çevresinde terörizme karşı yürütülen mücadelede diğer ülkelerle birlikte hareket etmektedir. Danimarka’nın başarı kazandığı bir alan genç insanların radikal örgütlere yönelmesini engelleme yönündeki çabalarıdır. Bu konuda da güçlü şehirler ağı çerçevesinde çalışmalarımız devam etmektedir. Buna bazen Amerikan şehirleri, Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Paris, Berlin gibi şehirler ve Ortadoğu’daki bazı şehirler bu şebekeye üyedir. Bu şehirler biraraya gelip güçlerini birleştirip, genç insanların radikal örgütlere yönelmesini önlemek için bu konudaki deneyimlerinin ve bilgilerini paylaşmaktadır. “

Açıklamaların ardından basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Başkan Şahin, Danimarka heyetine Suriyeli sığınmacılar noktasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.