Davutoğlu canlı yayında çağrı yaptı !

Davutoğlu canlı yayında çağrı yaptı !

Başbakan Davutoğlu, katıldığı televizyon programında Bahçeli ve Ankara saldırısı hakkında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Haber'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Soruşturma ciddi bir şekilde derinleştiriliyor. Bir takım irtibatlar bağlantılar daha açık bir şekilde ortaya çıkmaya başlıyor" dedi.

Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Hayır'da hayır var' sözlerini hatırlatarak "Siyasi partilere gelin ortak deklarasyon yapalım dediğimde kapılar kapandı. Bir ses ver mübarek, bir ses. Bu milletin bağrına hitap edecek ses ver. Hayır demekten başka bir şey söyle" ,fadelerini kullandı. 

Teürksat 4B uydusunun fırlatılma anına canlı yayında tanıklık eden Davutoğlu, "Eskiden imkanlarımız sınırlıydı. Şimdi uzaya kendi imkanlarımızla uydu fırlatıyoruz. Stratejik olarak güç kazanıyoruz. Çok daha ucuz iletişim ortamlarına kavuşacağız" şeklinde konuştu. 

Davutoğlu'nun açıklamalarında satır başları şöyle:

Saldırıdan dolayı hızlı bir değerlendirme yaptık ve üç günlük milli yas ilan etti. Hayatını kaybedenlerin taziyeleri ve defin işlemleri için bu üç günlük yasın, milletçe bu acıyı paylaşmasını güttük. Teröristler kaos ortamı çıkarmak ister. 

Mitinglerimizi erteledik bir süre. Bugün artık, mitinglerimiz normal seyrine döndü ama herhangi bir coşku içerisinde bulunmadık. Vaatlerimizi saymadık. Sadece Bursa'yı konuştuk. Acıyı paylaşan bir miting atmosferi istedik.

Görünen piyonları tespit ettik, şimdi onların arkasındakileri araştırıyoruz. Soruşturma ciddi bir şekilde derinleştiriliyor. Bağlantılar da çok ciddi bir şekilde ortaya çıkıyor. Buz dağının görünen yüzü ilk anda ortaya çıktı. Oradan da başka bağlantılara ulaşmak için yoğun çaba sarf ediliyor. Olayın seyri ile detaylarını biliyoruz ancak soruşturmanın selameti açısından açıklayamayız. Bu olayın içinde IŞİD temel aktör olarak var, piyonkları kimin yönlendirdiğini araştırıyoruz.  Memlekette kaos havası oluşturuyorlar. Neler yaptıklarını anlatsınlar. Vaktinden önce yapılan bir haber nedeniyle olayın aktörlerinden biri kaçtı.

Asker ve emniyet demokratik olarak seçilmiş hükümetin emrindedir.  Bu vatan coğrafyasının her santimetrekaresine hakimiz. Yapılan operasyonlar son derece başarılı. PYD ve PKK'nın içinde başka ülkelerin istihbarat unsurları var. 28 Mayıs'ta PKK, DAEŞ ve rejim unsurları bir araya geldi. Hepsinin iç içe geçtiği terör tehditi ile karşı karşıyayız. Birileri Türkiye'nin ne onmasını ne de ölmesini istiyor. Şimdi Türkiye'yi, bu çınarı budamak istiyorlar. Biz de diyoruz ki kim bu çınara elini uzatırsa, o eli koparacağız.

BAHÇELİ'YE: BİR SES VER

Siyasi partilere gelin ortak deklarasyon yapalım dediğimde kapılar kapandı. Bir ses ver mübarek, bir ses. Bu milletin bağrına hitap edecek ses ver. Hayır demekten başka bir şey söyle. Şimdi birileri "hayır"da hayır var diyor. "Sayın Bahçeli'ye dediğimiz tek şey "hayır" deme, "bir ses ver" diyoruz. 

"ŞİMDİ RAHATSIZ OLUYORLAR"

Türkiye'yi duvarlarla çevrili bir ülke haline getirebileceklerini düşündüler. Zayıf bir Türkiye'den, böyle iddialı bir ülke nasıl çıkar diyorlardı. Ama çıktı. Şimdi rahatsız oluyorlar.

Kılıçdaroğlu'nun zihniyetinden anlamadığım bir konu: Suriye ile ne sorunumuz var diyor. Orada Esed'in yaptıklarını örtmeye çalışıyor. Hama'da Humus'ta insanlar katledilince nereye geleceklerdi? Meksika'ya mı gideceklerdi? tabi buraya geleceklerdi. Türkiye, Suriye ile hiç ilgilenmemiş olsaydı sanki bize hiç bulaşmayacak mıydı?Bizim bütün idealimiz bölgeyi toparlamak, birleştirmekti. Bunlar birilerini rahatsız ettiği için yavaşladı ama gerçekleştirilecek. Bu coğrafya, içine kapananları tarihe kapatır. Herkes bir strateji oynuyor.Mısır'da olan darbedir. Bunun aksini tespit edemezsiniz. Eğer Mısır'da demokrasi yerleşseydi, bugün Ortadoğu hakları DAEŞ terörüyle ya da Suriye rejiminin zulmüyle değil demokrasiyle tanışmış olurdu.Filistin'de evlerde Filistin Bayrağı varsa hemen yanında Türkiye Bayrağı var.Türkler hadlerini bilsin diyorlardı. Biz şimdi had bildiriyoruz. Hayal dediklerini birer birer gerçekleştirdik.

TÜRKSAT 4B CANLI YAYINDA FIRLATILDI 

Eskiden imkanlarımız sınırlıydı. Şimdi uzaya kendi imkanlarımızla uydu fırlatıyoruz. Stratejik olarak güç kazanıyoruz. Çok daha ucuz iletişim ortamlarına kavuşacağız. Türkiye'nin coğrafi koşulları nedeniyle de önemli bir boşluğu dolduracak. Kapsamı alanı da çok büyük bir alana yayılacak. Engellemek istedikleri Türkiye bu. Bunlar daha başlangıç.

"YARDIMLAR ENGELLENDİ"

Türkmenlere giden yardımları kim engelledi? O Türkmenler bugün halen Bayır-Bucak'da halen direnebiliyorsa bizim verdiğimiz yardımlar sayesinde. Bunu gururla söylüyorum. Bize bakan kimseyi ihmal etmedik. Bu Kürtler için de geçerli. Hiçbir yerde ayrım yapmadık."

"ŞANTAJ SİYASETİ"

Bahçeli'yle baş başa görüşmedik. Biz Rabbimizin şahit olduğunu milletten saklamayız. Bir şey bilinmesin diyorsam bu bir devlet mahremiyeti gereğidir, ona da saygı gösterilmesi gerekir. Sanki be gizli konuşmuşum gibi çarptırıyor. 'Öyle şeyler biliyorum ki anlatamam' diyor Kılıçdaroğlu ve Bahçeli. Bana şantaj siyaseti yapıyor. Bu devlet siyaseti değildir.

4 şart diyor ya, bunlara tek tek cevap verdim. Dışarı çıkınca yanlış anlaşılmasın. Tek tek sordum. Koalisyon, seçim hükümeti, azınlık hükümeti ve erken seçime hayır dediğini ifade etti. Bunun dışında bir şey söylediğimi iddia ediyorsa, hiçbir çekincem yok. Ama benimle bir daha konuşacaksa, karşımda şantaj siyasetiyle oturmayacak biri olmalı. Sorumluluktan kaçmaktan utanmamışlarsa ve halen açıklama yapacaklarını söylüyorlarsa buyursunlar.

AİHM'NİN PERİNÇEK KARARI

AİHM’in Doğu Perinçek davasındaki kararı büyük bir kazanım. Bunu tarihi bir karar olarak görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. 

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Şubat’ta geçen seneden kalan 10 bin ile gelecek yıla tahsis edilecek öğretmen atama sayısının yarısını yapacağız.