Davutoğlu ekibinden Erdoğan'a ''ihraç'' yanıtı

Davutoğlu ekibinden Erdoğan'a ''ihraç'' yanıtı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da dün yaptığı konuşmada Ahmet Davutoğlu ve ekibinin partiden ihraç edilebileceğinin işaretini vermişti. Erdoğan'ın ihracı işaret etmesine, Davutoğlu cephesinden cevap geldi.

Yeni parti kurma çalışmaları ile gündem olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki gerilim tırmanıyor.

Davutoğlu'nun memleketi Konya'da partisinin programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kağıt üzerinde üyemiz gözüküp de gönlünü ve yolunu bizden ayırmış olanlar varsa onları ayıklamaktan çekinmemeliyiz" demesi, kamuoyunda, Davutoğlu ve ekibi için ihraç mesajı olarak yorumlandı. Davutoğlu cephesinden ise Erdoğan'ın ihraç imasına cevap geldi.

'ALLAH'IN KULU OLAN HERKES HATA YAPAR'

Ahmet Davutoğlu’nun ekibinde yer aldığı bilinen AK Parti eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına ilişkin, Yeni Akit'e “Biz AK Parti’nin hatalarını konuşmaya devam edeceğiz. Biz makamlara değil bu ülkeye sevdalıyız. Allah’ın kulu olan herkes hata yapar, hataları konuşmak dile getirmek ihraç nedeniyse söyleyecek bir söz yok” dedi. '

BENİ İHRAÇ ETMELERİNİ BEKLEMİYORUM'

Davutoğlu, daha önce katıldığı bir canlı yayında ise "Beni ihraç etmelerini beklemiyorum, beni zaten tarihten ihraç ettiler. Bakın beni nasıl ihraç ettiler. Tebessüm ederek burayı açacağım çünkü ancak tebessüm edilebilecek bir şey. Kongre'de ben AK Parti delegesi yapılmadım" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler davutoğlu ihraç