Davutoğlu Meclis'te grup kuracak mı ?

Davutoğlu Meclis'te grup kuracak mı ?
Güncelleme:

AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yakın ekibinden üst düzey bir yetkili, yeni partinin Meclis’te nasıl bir çalışma yürütmeyi hedeflediğine dair açıklamada bulundu.

AK Parti’den ayrılan Davutoğlu ekibinin Meclis’te 10-15 milletvekiliyle hareket ettiği iddia edilmişti. BU iddia ardından gündeme gelen soru ise Davutoğlu’nun Meclis’e dair stratejisinin ne olacağıydı?

Euronews’e konuşan Davutoğlu'nun ekibinden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Davutoğlu’nun partisinin en geç birkaç ay içerisinde resmileşeceğini; ancak şu an için Meclis’te grup kurmak yerine 2023 yılında gerçekleşecek seçimlere dek yerelde güç kazanmasının hedeflendiğini söyledi.

Habere göre, Davutoğlu’nun AK Parti’yi içeriden bölmeyi tercih etmiyor, sandıkta yarışmayı istiyor.

YENİ PARTİ KASIM AYINDA KURULACAK

Öte yandan Davutoğlu'nun istifasının ardından partisinden istifa eden AK Parti 26. dönem Konya milletvekili Ömer Ünal yeni parti ile ilgili tarih verdi. Yeni partinin Kasım ayında kurulacağını belirten Ünal, "Biz seferden sorumluyuz. Zafer ise Allah'ın takdiridir. Yeni partinin Kasım ayı içinde ilan edileceğini söyleyebiliriz" dedi.

Ünal gündeme dair acıkmalarda bulunarak şöyle konuştu; “Konya başta olmak üzere, Türkiye’nin çoğu şehrinden ‘Sizinle birlikte yol yürümek istiyoruz’ diyerek, arayanlar oluyor. Şaibesiz ve ideolojik ayrım yapmadan herkes ile yol yürümeye varız. Ayrıca biz seferden sorumluyuz. Zafer ise Allah’ın takdiridir. Yeni partinin Kasım ayı içinde ilan edileceğini söyleyebiliriz”

“NASIL OLUR DA AK PARTİ VE PERİNÇEK AYNI KULVARDA YOL YÜRÜR”

AK Parti’den istifa etmesinin gerekçelerini de açıklayan Ünal şunları kaydetti; “AK Parti’nin MHP ile yakınlaşması ciddi yanlışlardı. Söylemlerde yanlışlıklar oldu. Koalisyon dönemi bitecek denildi. Koalisyonların adı değişti ismi ittifak oldu. Birbirine demediğini bırakmayan iki parti, bir araya geldi. Bugün AK Parti’nin Doğu Perinçek ile birlikte yol yürümesini bana birinin izah etmesi gerekir. Nasıl olur da AK Parti ile Perinçek aynı kulvarda yol yürür? Bizi hangi değer Doğu Perinçek ile aynı çizgide buluşturdu? AK Parti’den istifa etmemin önemli bir sebebidir bu yakınlaşma. Bugünkü İttifak Yasası, Türkiye’nin geleceğine ambargo koyacak. Bunu önümüzdeki süreçte tüm siyasi partiler enine boyuna düşünecek”

ERKEN SEÇİM BEKLENTİSİ

2020 yılının Kasım ayında erken seçim beklediklerini sözlerine ekleyen Ünal, “2020 yılının Haziran ayından önce seçim olmaz. Çünkü vekillerin 2020 yılının Haziran ayında yaşları tutmasa da milletvekili statüsünden emekli olmaları için günleri dolmuş oluyor. Ama 2020 yılının Kasım ayında bir erken seçim gözüküyor” ifadelerinde kullandı.

Seçiniz...