Davutoğlu müjdeyi verdi !

Davutoğlu müjdeyi verdi !

Başbakan Davutoğlu, katıldığı toplantıda Avrupa ve vize hakkında bomba açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, AB Eylem Reform Eylem Grubu toplantısında konuştu

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Dün hem vaatlerimiz hem de reformlarımız konusunda eylem planımızı paylaştık.
AB reform izleme grubu oluşturduk. AB- Türkiye zirvesi kararlarını görüştük.

EKİM AYINDA VİZESİZ AVRUPA GELEBİLİR

Schengen konusu bir anlaşmayla hemen atılacak bir adım değil. Mart ayına kadar bizim bu yasal düzenlemeleri yapmamız, daha sonra Temmuz ayından itibaren pilot uygulamalar, Ekim ayından da vize muafiyetine tam geçişin sağlanması gerekiyor. Bu net takvimden sapmamamız sadece bizim gayretimiz değil, meclisimizin de muhalefetin de destek olması lazım.

Hedefimiz Ekim ayında vizesiz Avrupa.

Eğer muhalefet vize muafiyetini vatandaşlarımıza hak olarak görüyorsa, ki kesin görüyorlardır, o yüzden bir an önce işlemlerin başlatılmasında destek vermeleri gerekiyor. Gecikme yüzünden kimse bizi sorumlu tutmasın.
Eğer bu konuda adım atmazlarsa herhalde halk muhalefete bir sonraki seçimde vize vermez.

BAŞİKA KAMPI'NIN YENİDEN TANZİMİ

Birincisi Irak'ın toprak bütünlüğü bizim için en asli unsurlardan biridir. Şu ana kadar bu konuda Türkiye'den daha hassas bir ülke yoktır.

İkincisi, keşke Irak hükümeti bu topraklarını terör örgütlerinden koruyabilseydi ve çevre ülkelere bir tehdit teşkil etmeseydi.

Şu an Musul'da IŞİD varlığı güvenliği tehdit ediyor. DAEŞ'e karşı mücadelede en baştan itibaren destek verdik. Geçen sene Sayın İbadi ile bunları konuştuk, birkaç uçak malzemeyi destek olarak Irak'a ve Erbil'e gönderdik. Bu yeni değil. Türkiye'nin K.Irak'ta Başika'da başından beri eğitim veren kamplar var. Bunlar gizli değil. Bizzat Peşmergeleri ziyaret ettim. Sincar'ın kurtarılması Peşmerge ile gerçekleştir.

Başika'da yine benzer amaçlarla kurulan ve aylardır faaliyet yapan bir eğitim bölgemiz var. Burada 2 bine aşkın Musul Ulusal Ordusu'na mensup yetiştirilecek elemanlarımız var. Türkiye gizli bir faaliyet yapıyor gibi kanaat oluşması doğru değil. Başika'daki fark sınırımıza 30 km yakında olduğu için, ve son dönemde istihbari yönden bazı bilgiler elde ettiğimiz için askerlerimizin güvenliği için takviye yaptık.