Davutoğlu: "Yanlış atama varsa..."

Davutoğlu: "Yanlış atama varsa..."

Davutoğlu, Bosna Hersek'e giderken havalimanında kritik açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçici hükümetin yaptığı üst düzey atamalarla ilgili eleştirilere “Bütün bürokrasiye net bir mesaj da gönderdim. İşi aksatan tek bir bürokrat olursa gereği yapılır. Hükümet oluşum sürecinde, daha önceki hükümet görevini sürdürürken işler durmaz, bürokrasi durmaz. Gerekli olmayan hiçbir atama yapılmamıştır. Eğer yanlış atama olduğu iddia ediliyorsa, inşallah hükümet ortaklığı kurulduktan sonra ele alınır konuşulur” diye yanıtı verdi.

Srebrenitsa Katliamı’nın 20’nci yıldönümü için Bosna Hersek’e giden Davutoğlu, hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı’nda gündemdeki konulara ilişkin özetle şunları söyledi:

ENDİŞELENMESİN

“Biz hükümet ederken Türkiye’yi bir an bile sahipsiz bırakmayız. Bütün bürokrasiye net bir mesaj da gönderdim. İşi aksatan tek bir bürokrat olursa gereği yapılır. Geçmişte yaşadık, hükümet kurma geciktiği zaman ekonomik siyasi bürokrasi durur. Ama ülkenin işleri beklemez. Defansif olmadan söylüyorum. Hükümet ettiğimiz her an, hükümet etmenin gereği neyse onu yaparız. Kılıçdaroğlu’nun benimle ilgili endişelenmesine gerek yok. Önce kendi partisiyle ilgili kaygılarını gidersin. Biz başka partilerin içişlerine müdahil olmadık. Onun da bizim Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkilerimiz, başka husus konusunda kaygı beyan etmesini doğru görmüyorum. Cumhurbaşkanlığı makamını hükümet kurma müzakerelerinin maddesi haline getirmemek lazım. Bütün partilerle de görüşeceğiz. Ama yoğunluğu iki partiye vererek netice almaya çalışacağız.”

Adaşıyla yürüdü

Başbakan Davutoğlu, Bosna Hersek’te ilk olarak Kovaçi Şehitliği’ni ve Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti. Daha sonra Hünkar Camisi’nde cuma namazı kılan Davutoğlu’na vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. ‘Ahmet’ isimli Boşnak bir bebeği kucağına alan Davutoğlu, makam aracına kadar adaşıyla yürüdü.