Davutoğlu resti çekti !

Davutoğlu resti çekti !

Davutoğlu, Antalya'daki mitinginde Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye resti çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye rest çekip, "Oralarda bazı devlet meselelerini görüştük. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bunu bir şantaj aleti gibi kullanıp, döndüler, ’Davutoğlu’nun söylediklerini söylersek zor durumda kalır’ dediler. Bizde çok korkmuştuk ya, onlar konuşacak biz zor durumda kalacağız. Ne biliyorsanız söyleyin. Eğer tek bir sözümde, doğruluğu aykırı, vatana aykırı bir cümle, bir kelime, bir harf, bir nokta bulurlarsa bu canım feda olsun" dedi.

Antalya’da partisinin Kepez Arena yanındaki meydanda gerçekleşen mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu, alanı dolduranlara "Hemşerilerim" diye seslendi, "İşte Toroslu Ahmet huzurunuzda, işte Konyalı olduğu kadar Antalyalı Ahmet yanınızda" dedi.

Konuşması sırasında miting alanında uzun şeritler halinde açılan Türk bayraklarını selamlayan Başbakan Davutoğlu şöyle dedi:

"Görsünler, ’Sırtımızı dağa dayadık, terör örgütüne dayadık’ diyenler bu al bayrağı görsünler de bizim sırtımızı nereye dayadığımızı bir kere daha görsünler. Terörle mücadele ederken kenarda durup seyredenler, milliyetçilik nutku çekenler şu ak kadroları görsünler de millilik, yerlilik, milliyetçilik ne demek anlasınlar. Hepsi görsün, paralel yapı, CHP, MHP görsün."

Alandan bu sırada, ’Ya Allah bismillah Allah-u Ekber’ sözleri yükselirken Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım’da meselenin artık al bayrak ve memleket meselesi haline geldiğini belirterek, "1 Kasım seçimlerinde Türkiye’nin hasımlarına, terör örgütlerine, dışarıdan kumpas kurmak isteyenlere, Türkiye içinden ihanet edenlere ders vermeye var mısınız?" diye sordu.

CHP’YE SALDIRIYI KINADI

Seçim sürecinde provokasyonlar ve terör saldırılarının yaşandığı belirten Davutoğlu, dün CHP Genel Merkezi önünde havaya ateş açılmasını kınadı. Davutoğlu, "Dün CHP binasında silahla havaya ateş mangandaları da şiddete kınıyorum. Türkiye demokratik düzeniyle, siyaset kurumuyla, objektif seçimleriyle bütün şer odaklar karşısında 1 Kasım’da yeni bir demokrasi destanı yazacak" dedi.

ŞİMDİ TERÖRDEN MEDET UMUYORLAR

Partisinin 13 yıl içinde birçok sınavdan geçtiğini, bu iradeyi sarsmak için bir çok girişim olduğunu iddia eden Başbakan Davutoğlu, "Çok denediler başaramadılar, başaramayacaklar" dedi.

2013 Mayıs ayında dünyanın en büyük havalimanı ve İstanbul’da üçünü köprünün temeli atılmışken ’Gezi bahanesiyle’ sokakların yıkıldığını, esnafın zor durumda bırakıldığını anlatan Başbakan Davutoğlu, ancak bu girişimin milletin iradesine takıldığını söyledi. Ardından 17-25 Aralık sürecinin başladığını, "Paralel maşaları üzerimize saldılar" sözleriyle ifade eden Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Ekonomimizin üzerinde ameliyat gerçekleştirmeye çalıştılar. En kritik dönemde devletin gizli toplantılarını dinlediler. Şantaj, montaj ve iftiralarla Ak Parti’yi yıkacaklarını zannettiler. Baktılar ki her şeye rağmen devre dışı bırakmak mümkün olmuyor, terörden medet ummaya başladılar."

Terörden medet umanların gençleri şehit ettiğini, sokakların yakıldığını belirten Davutoğlu, "7 Haziran da yönetim boşluğu var zannedip Ceylanpınar’da iki polisimizi ensesinden vurup katlettiler, DAEŞ vatandaşlarımızı katletti. Bunun karşısında da Ak Parti iktidarı, hükümeti dimdik durdu ve bu al bayrağı hiçbir haine çiğnetmeyeceğini dünya aleme gösterdi" ifadelerini kullandı.

Yolllarına aynı kararlılıkta devam edeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, "Milletin iradesi üzerinde, milli duruşu üzerinde mühendislik yapmaya çalışıyorlar. Yine başaramayacaklar. Türkiye dimdik ayaktadır, dimdik ayakta kalacaktır. Terörü de olumsuzlukları da yeneceğiz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

BUNLAR BİZE ÇIRAK OLAMAZ

Antalya’daki mitingte Trabzon’dan Bingöl’e bir çok ilden selam ileten Başbakan Davutoğlu, "Bahçeli, Kılıçdaroğlu gelse bu şehirlerden selam getirebilir mi? Buraları dolaşabilir mi? Ayağına çarığı giyip bütün Türkiye’nin köşelerini dolaşabilir mi? Mesele memleket meselesiyle ancak ve ancak Türkiye’nin her karış toprağına adımını atan, parmak basan bir lider getirir" dedi.

Ne CHP’nin ne de MHP’nin söz konusu hizmet olduğunda yanlarında çırak dahi olamayacağını savunan Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri için beklediği oy oranını "Öyle bir oy oranıyla çıkacağız ki, ’Tek başına iş başına’ sözünü öğrenecekler" sözleriyle açıkladı.

CHP KIBRIS DİYE LÜBNAN’A GİDER

Başbakan Davutoğlu, yaklaşık 10 gün önce Kıbrıs’ın su temini projesinin açılışı için Anamur’da olduğunu hatırlatarak devam ettiği konuşmasında MHP Lideri Bahçeli’ye ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na şöyle yüklendi: "Bunu Bahçeli yapabilir miydi? Yapabilse 13 yıl önce Başbakan yardımcısıydı, yapsaydı. O Kıbrıs davasının sadece lafını yapar, milliyetçiliğin ekmeğini yer de milliyetçilik için terk dökemez. Oturduğu odadan çıkamaz. Biz ise vatan topraklarını gezerken yatak görmeyiz, yer görmeyiz, döşek görmeyiz, oda görmeyiz, aşkla dolaşırız aşkla. Bunun CHP yapabilir mi? Yanlışlıkla bir boru çekmeye çalışsalar başka yere Kıbrıs yerine Lübnan’a falan götürürler."

DEMİRTAŞ’A ’BE EY GAFİL’

Her iki partinin de 7 Haziran’da milletin kendilerini göreve çağırmasına rağmen, "Hükümete girin, uzlaşın" demesine rağmen sorumluluk almaktan kaçındığını iddia eden Başbakan Davutoğlu, "Sorumluluk almak yiğit işidir. Bildikleri tek şey var yalanlarla, iftiralarla ve akıl almaz suçlamalarla Ak Parti’ye saldırmak" şeklinde konuşmasına devam etti.

Terör gibi bir konuda dahi muhalefetin elinde hiçbir dayanak olmamasına rağmen hükümetin terörün sorumlusu olarak gösterilmeye çalışıldığını savunan Başbakan Davutoğlu’nun hedefinde bu kez HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş vardı. Davutoğlu, şunları söyledi: "Biz Ankara’da yaralı vatandaşlarımızı hastaneye yetişmesi için çaba sarf ederken, kaybettiğimiz vatandaşların cenazeleriyle uğraşırken bunlardan birisi bir eş başkan var ya, adını zikretmeyeyim, ’Katil devlettir’ diye seslendi. Be ey gafil, bu millet, 78 milyon, 13 yıl için devletin müşfik yüzünü gördü, devletin anne gibi kucağını gördü, devletin özgürlüklerini gördü, sağlık hizmetlerini, eğitimi gördü. Bizim dönemizde devlet ile millet birleşti, aşkla 78 milyon kenetlendi. Bu ülkenin millet oyuyla seçilen Cumhurbaşkanımıza en ağır hakaretleri yaptılar, yapıyorlar. Ak Parti’ye en ağır hakaretlerle yaklaşıyorlar. Ama bilmiyorlar ki sevdası millet olanın bu hakaretlere de ithamlara da karnı toktur. Bizim hesap vereceğimiz iki makam var, Allah ve millet. Başka kimseye hesap vermez başka kimseden korkmaz başka kimsenin önünde eğilmeyiz. Ülke için sorumluk almaya gelince hiç anlaşamıyorlar ama Ak Parti’ye karşı kol kola giriyorlar. Mesele Ak Parti düşmanlığı olunca MHP ile HDP aynı safta olabiliyor. Bunlar birbirini düşman kardeşi. Bunlar Ak Parti düşmanlığında birleşirler."

BAHÇELİ KENDİ DÜNYASINDA YAŞIYOR

Devlet Bahçeli’nin sorumluluk almadan sadece hakaret ettiğini savunan BaşbakanAhmet Davutoğlu, MHP Lideri’nin ne koalisyon hükümeti, ne seçim hükümeti, ne de Ak Parti’nin kuracağı azınlık hükümetine dışarıdan desteğe olumlu yaklaştığını söyledi. "Bahçeli kendi rüyasında başka bir alemde yaşıyor" diyerek eleştirilerini sürdüren Başbakan Davutoğlu, "Öyle camdan bakmakla olmaz. Milletin içerisinde gezmek lazım. Terörü ağzından hiç düşürmüyor ama lafta. Terör karşısında en büyük mücadeleyi Ak Parti vermiştir. Şimdi soruyorum, Sayın Bahçeli siz bu mücadelenin neresindensiniz? Bu mu sizin devlet adamlığınız, teröre karşı mücadele azminiz? Diyor ki ’Devlet Güneydoğu’dan, Doğu’dan çekiliyor.’ Yok öyle bir şey Bahçeli. Ben daha geçen gün Van’daydım, inşallah Cumhuriyet Bayramı’nı Diyarbakır’da kutlayacağım" diyerek konuşmasına devam etti.

KARAVANAYA KAŞIK SALLAMADAN MİLLİYETÇİLİK OLMAZ

Başbakan Davutoğlu, Antalya’da Bahçeli’ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Siz Doğu’da Güneydoğu’da siyaset yapabiliyor musunuz? Madem ülke terör karşısında zor durumdaydı Bahçeli, neden hükümete girip bizimle beraber teröre karşı mücadele etmedin? Neden anayasal hükümete girmedin de HDP’nin hükümete girmesi ve bu yolla bizi eleştirmeyi tercih ettin. Onun meselesi memleket meselesi değil onun meselesi MHP’nin başında bir müddet daha genel başkanlık yapmak. Sen oturduğun yerden ahkam kesiyorsun. Böyle mücadele vatanperverlik olmaz. Bulunduğun yerden bize hakaret etmeye hakkın yok. Vatan topraklarını karış karış gezmeden, benim yaptığım gibi Dağlıca’da Yüksekova’da şehit düşen askerlerle karavanaya kaşık sallamadan vatanperverlik olmaz. Ankara’da bir takım hakaretler dolu cümlelerle bize saldırıyor. Biz sükunetle, nezaketimizi bozmadan siyasi mücadele veriyoruz. Ama bilsinler ki, nazik olmak, sakin olmak teslim olmak anlamına gelmez. Bize kimse boyun eğdiremez bize kimse vatanperverlik, milliyetçilik dersi veremez. Ama bu konularda onlara ders veririz. Sayın Bahçeli, sizin siyasetten anladığınız Ankara’dan ayarı kaçmış bir dille esip gürlemek. Bizi kavga siyasetinin, hakaret siyasetinin içine çekemeyeceksiniz."

NE BİLİYORSANIZ SÖYLEYİN

Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröre karşı ortak deklarasyona MHP, CHP ve HDP’nin ret cevabı verdiğini belirterek, "Kılıçdaroğlu ile ikili görüşme yaptık. Oralarda bazı devlet meselelerini görüştük. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bunu bir şantaj aleti gibi kullanıp, döndüler, ’Davutoğlu’nun söylediklerini söylersek zor durumda kalır’ dediler. Biz de çok korkmuştuk ya, onlar konuşacak biz zor durumda kalacağız. Torosların yiğidi kaçar mı işte buradayım. Ne biliyorsanız söyleyin. Eğer tek bir sözümde, doğruluğu aykırı, vatana aykırı bir cümle bir kelime bir harf bir nokta bulurlarsa bu canım feda olsun. Bizim bunların tehdidine karnımız tok. Ama bunlar devlet sırrını saklayacak kadar, devlet ahlakına sahip değiller. Kapalı odada devlet adamları arasında yapılan bir görüşmeyi şantaj siyasetine alet edebilecek kadar siyasi ahlaktan yoksunlar. Bizde bundan sonra ona göre muamele ederiz. Kime neyi konuşacağımızı biliriz" dedi.

BENİ BUNLARA MUHTAÇ ETMEYİN

Miting alanını dolduranlara, "Ne olur bir daha kapalı kapılar ardında konuştuklarımızı bile dışarı aktaran, siyaset ahlakından yoksun kişilere beni muhtaç etmeyin" diye seslenen Davutoğlu, kendisini bir daha Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye koalisyon için mecbur bırakılmamasını istedi. Başbakan Davutoğlu, eleştirilerine şöyle devam etti: "Beni kimseye muhtaç etmeyeceksiniz değil mi? Tek başına işbaşına diyecek misiniz? Sizden tek isteğim bu. Tekrar o kapıları çalmak istemiyorum. Bahçeli’nin hiç açılmayan çantası ile uğraşmak istemiyorum. Bizim yanımızda açmıyor, televizyonda açıyor. Televizyonda mı kuracaksın mübarek bizim yanımızda açsana. Öyle değil mi? Sanki televizyonda onunla röportaj yapan hanımefendi ile koalisyon kuracak. Bizim yanımızda açsaydın ya görseydik ne olduğunu. ’Hayır.’ Bizim yanımızda sadece ’Hayır’ dedi. Sayın Kılıçdaroğlu madem niye geldin Çankaya’ya? Onun için, onlara bizi muhtaç etmeyin."

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇARIZ

Antalya’da mitingde partisinin 1 Kasım seçimleri için vaatleri de sıralayan Davutoğlu, dün gençlerin sorularını yanıtladığı kütüphane kafede bir gencin kendisine, ’Babam bana kız istemeye gitmiyor, sen gider misin Başbakanım?’ dediğini aktardı. Başbakan Davutoğlu, "Aş var iş var. Önce aş sonra eş. Allah hayırlı eşler nasip etsin. Kızlarımıza oğlanlarımıza. Biz böyle gençlerimizle ilgileniyoruz diye kıskandılar, gençleri evlendiriyoruz diye eleştirmeye kalkıyorlar. Ya biz gençlerimizin her şeyini yapar, önünü açar, onların yanında dururuz" diye konuştu.

MİTİNGTEN NOTLAR

Başbakan Davutoğlu’nun Antalya’da saat 15.30 başlayacağı ilan edilen miting için saatler öncesinde kent merkezinde alana açılan yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Alanın güvenlik çemberi, Başbakan Davutoğlu’nun daha önce kentte gerçekleştirdiği mitinglerden daha geniş kuruldu. Alana gelen herkes tek tek polis aramasından geçirilerek miting meydanına alındı. Başbakan Davutoğlu’ndan önce Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel selamlama konuşması yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya’da yaklaşık bir saati aşkın konuşurken konuşması tamamlanmadan miting alanının büyük oranda boşalması dikkat çekti. Davutoğlu konuşmasının sonunda selfie çubuğu yardımıyla miting selfie’si çekti.