Davutoğlu sert çıktı !

Davutoğlu sert çıktı !

Başbakan Davutoğlu, Güneydoğu'da devam eden operasyonlar hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu, Güneydoğu'da süren operasyonlarla ilgili flaş açıklamalar yaptı.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'nde son dakika açıklamalarda bulundu.

Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hakkında konuşan Başbakan Davutoğlu, "Bugün Güneydoğu'da ortaya konulmak istenen planın odağında gençler var. Terör örgütü ve onun güdümündeki bazı siyasi çevreler, gençleri kuşatmak isteyen bir nefret dili örüyor." dedi.

2159646.jpg

"GENÇLERİ OKULA VE CAMİYE DÜŞMAN HALE GETİRMEK İSTİYORLAR"

"Okula gitmesi gereken, yaşları 8 ila 17 arasındaki çocukların, gençlerin ellerine molotofkokteyli tutuşturuyor, kendi okullarını yaktırıyorlar, güvenlik güçlerine saldırtıyorlar" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dağa kaldırdıkları gençleri ölüme gönderiyorlar. 12-13 yaşındaki çocukların eline silah veriyorlar. Kanına giremedikleri gençleri infaz ediyorlar, katlediyorlar. Bu Yasin Börü'yü katlederken de böyleydi, bir çorbacıda çalışan Şeyhmus Sanır'ı katlederken de böyle oldu. Gençleri, okula, camiye, kitaba, kaleme düşman hale getirmek istiyorlar."

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bütün illerimi yürekten selamlıyorum Türkiye'nin 81 vilayetinin ruhu da bugün burada. Sizler ayakta durdukça Ak Parti davası ilelebet yürüyecektir.

Bir gençlik kollarının 7 yılda 2 seçim çıkarması kolay değil fakat o gençlik kolları Ak Parti Gençlik kollarıysa zor başarılır.Yeni Türkiye'ye barış huzur içinde alnımız ak yürüyeceğiz.

Böyle gençlerle yola çıkmaktan gurur duyuyorum.seçim zamanı herkes evde otururken sizler meydanıu doldurdunuz 1 Kasım'ın mimarı oldunuz. 4.olağan kongrenin tüm gençlere hayırlı olmasını diliyorum.Yolunuz açık olsun Allah yolunuzu doğru kılsın.

"AK GENÇLİK HİÇBİR ZORLUK KARŞISINDA YILMAZ"

Gençler tarihi harekete geçirir.Gençlerden ilham almayan hareketler gençlere karanlığa mahkum olur. Sizin şahsınız tüm milletime el sallıyorum. Sizlerle kutlu bir davaya birlikte yol almak ne güzel.Allah bu aşkınızı hiç eksik etmesin yoldaki gayretlerinizi mutlaka başarılı kılsın.Sizleri daima ayakta görmek istiyoruz.Ak Gençliği durmaz, hiçbir zorluk karşısında yılmaz.

"EKONOMİ AYAĞA KALKTI, REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR"

Geçtiğimiz 13 yılda milletimizle birlikte karanlık bir devri kapattık, aydınlık bir devri başlattık. Krizlerle çalkantılarla kargaşayla malul olan Türkiye gitti, atılımlarla büyüyen, özgürleşen, gelişen yeni bir Türkiye doğuyor. Ülkenin dertlerine çözüm üretmek bir tarafa, bu ülke için kendisi bir dert haline gelmiş olan siyasi anlayışlar tedavülden kalktı. Adeta dibe vurmuş bir ekonomi ayağa kalktı ve rekor üstüne rekor kırıyor. Demokrasimiz güçlendi. Milletin oyuna saygısı olmayanların, her türlü darbeci, vesayetçi, tek tipçi girişimleri devre dışı bırakıldı. Kendi içine kapalı bir ülkeden, dünyanın her köşesinde olan, söz söyleyen, sözünü dinleten bir Türkiye'ye geldik. Bütün bunları milletimizin desteğiyle başardık. Bu 13 yıl milletimizin başarısıdır.

"MİNARELERDEKİ EZAN SESLERİNİ SUSTURUYORLAR"

Bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlıyız. Bunlar bu hendekleri kazarak İslam'ın değerlerine saldırıyorlar, Diyarbakır'ın ruhuna saldırıyorlar. Minarelerdeki ezan seslerini susturuyor, yerine kendi süfli marşlarını çalıyorlar. Diyarbakır'da Kurşunlu Camisi'ni yaktılar, sonra hiç utanmadan bize iftira etmeye kalktılar. Zaten terörle yol almaya çalışandan mertlik beklenmez, doğruluk beklenmez, insaf beklenmez.

"VATANDAŞLARIMIZ EVLERİNE DÖNECEKLER"

HDP yöneticileri çıkıp terör örgütünün açtığı hendekleri meşrulaştırma derdine düşmüşler. Bir HDP'li vekil utanmadan evlerinden ayrılmak zorunda kalanları tehdit ediyor. 'Bırakıp gitmeyeceksin, bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin' diye tehditler savuruyor. İşte buradan söylüyorum, o evleri terk eden bütün vatandaşlarımız huzurla evlerine dönecekler. Halkı tehdit eden vekil görüntüsündeki bu terör destekçileri de mutlaka hak ettikleri cevabı alacaklar. Terör örgütüyle Türkiye'nin geleceğini karartma iddiasını terk edene, silahları toprağa gömene kadar mücadele edecek, kardeşçe bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Terör örgütü orada halka hayatı zindan edecek, bu HDP eş başkanı bunlara selam duracak. Terör örgütünün mağdur ettiği, zarar verdiği vatandaşlarımıza gereken maddi, manevi desteği vereceğiz. Terör destekçisi bu HDP milletvekillerine de gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz.

"TAM BİR ŞIMARIKLIK İÇİNDELER"

Gelecek hayali ölmek ve öldürmek olan bir gençlik oluşturmaya ve bunun için çalışan barbar bir örgütle karşı karşıyayız. Kazdıkları hendeklerle kurdukları barikatlarla hukuka, barışa, adalete geçit vermeyeceklerini söylüyorlar. Hendekler kazarak, barikatlar kurarak oradaki hayatı karartmaya çalışıyorlar. Tam bir şımarıklık içindeler. Biz bu tuzaklara karşı her zaman olduğu gibi doğulu, kuzeyli, güneyli, batılı bütün gençliğimizle dimdik ayakta duracağız. Herkes emin olsun bu devran böyle devam etmeyecek. Bu cüretkar küstahlığa asla geçit vermeyeceğiz.