Davutoğlu ve Fidan’ı NSA mi dinledi ?

Davutoğlu ve Fidan’ı NSA mi dinledi ?

Süleyman Şah Türbesi’ne yapılacak operasyonla ilgili dinlemeyi Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın yaptığı iddia edildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın internete sızan Süleyman Şah Türbesi’ne yapılacak operasyonla ilgili dinlemeyi Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) yaptığı iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in yaptığı Süleyman Şah Türbesi’nin bombalanması ile ilgili görüşmeyi dinleyen birimin NSA olduğunu savundu.

İstenilen tüm verilerin teknolojik aygıtlar aracılığıyla toplanabileceğini vurgulayan Aksünger, “Evdeki televizyonunuz internete bağlanıyorsa, kamerası varsa izlenmekten kolay bir şey yok. Aynı şekilde telefonlar, tabletler…” dedi.

İnternet üzerinden yapılan takiplerin ise ünlü sosyal medya ağları üzerinden yapılan takip ile dünyanın herhangi bir yerindeki kişinin ne yaptığının belirleneceğini anlatan Aksünger, “Silikon vadisindeki bir çok şirketin bilerek ya da bilmeyerek NSA’a bilgi akışı sağlıyor” dedi.

"TUZAĞA DÜŞTÜLER"

Süleyman Şah ilen ilgili Dışişleri Bakanlığındaki toplantının dinlemesini NSA’in yaptığı konusunun Alman medyasında da yer aldığını belirten Aksünger, MİT ajanlığı iddiasıyla Almanya’da tutuklu bulunan Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun davasında bu konunun gündeme geldiğini belirtti ve şunları söyledi:

‘’Gergerlioğlu’nu Almanya’da görevlendiren kişinin MİT Müsteşarı Fidan olduğu öne sürülmüştü. Bu görevlendirme doğal. Tüm istihbarat örgütleri bu yöntemle çalışıyor. Biz bu konularda uyarıların tamamını yaptık. Soru önergeleri verdik. Tüm dünya bunu konuşurken, Alman Başbakanının da dinlendiği bilinirken, bu tuzağa düştüler”