Demirtaş: "Sandık kurulması imkansız"

Demirtaş: "Sandık kurulması imkansız"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Doğu'da sandık kurulmasının imkansız olduğunu söyledi.

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Doğu'da seçim yapılacak koşulların oluşmadığını iddia etti ve bu koşullarda "sandık kurulamaz" dedi.

 

HDP lideri Selahattin Demirtaş’tan seçimlerden partisinin kabinede temsil edilmesine kadar birçok konuda açıklamalar geldi. Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’ye operasyon düzenlemesine vize veren hükümet tezkeresine ‘hayır’ diyeceklerini belirterek “Bakanlarımız bundan dolayı azledilirse şaşırmayız. Azledip azletmeme konusunda keyif onlarındır” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul etmeyen HDP’li Levent Tüzel’i de eleştiren Demirtaş, “Parti hukukuna aykırı davranmadı” ifadesini kullandı. Demirtaş, seçime girmemelerinin gündemde olmadığını söyledi.

‘ANKETLER AKP’Yİ DÜŞÜK GÖSTERİYORSA SEÇİMİ ERTELEYEBİLİRLER’

Demirtaş özetle şöyle konuştu: “Doğu’da seçim yapılacak koşul yok. Bölgeden gelen arkadaşlar iyi şeyler söylemiyor. Bu koşullarda sandık kurulması imkansız. Eğer anketler AKP’yi çok düşük gösterirse seçimi erteleme yoluna da gidebilirler. AKP’nin de istediği bu… Bölgenin pek çok noktasında ciddi ihlaller var. Ülkenin Batısı bunların ancak yüzde 10′unu duyuyor.”