Demirtaş'tan Diyarbakır açıklaması

Demirtaş'tan Diyarbakır açıklaması

HDP Eş Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonla düzenlediği saldırı ile ilgili ilk kez konuştu.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonun infilak ettirildiği saldırıyla ilgili, "Böylesi bir olayın meşru gerekçesi olamaz. En net ifadeyle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Böylesi durumda sorumluların çıkıp özür dilemesi gerekiyor" dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarının satır başları:

Bir engelli bayramı yaratılmaya çalışılıyor. Böyle bir şey yok. Bizim için normal olan bir şey onlar için çileye dönüşebiliyor. Biz onların mücadelelerinde yanındayız.

DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRIYI KINIYORUM

Diyarbakır'daki patlamada hayatını kaybeden 15 kişinin DNA tespiti yapıldı. Son yolculuğuna uğurlandı. 10 kişi bir aileden 5 kişi de bir ailede can vermiş. Böylesi bir olayın meşru gerekçesi olamaz. En net ifadeyle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Böylesi durumda sorumluların çıkıp özür dilemesi gerekiyor. Biz şehirlerimizde savaş istemiyoruz. Her bir can bizim için kıymetlidir. Bir kez daha bu olayla ilgili üzüntülerimizi belirtiyoruz. Bir daha böylesi olayların yaşanmaması için herkesi barış arayışına sahip çıkmaya davet ediyorum.

DOLMABAHÇE'DEKİ MASAYI NEDEN DEVİRDİ?

Dolmabahçe mutabakatı ve İmralı görüşmeleri çok tartışılmadı. 7 Haziran sonrası tek kanallı bir Türkiye'ye dönüştürüldü. İmralı ya da Dolmabahçe'de ne isteniyordu daErdoğan bunu karşılamak istemedi ve masa devrildi. Bunu ona sormaya bir gazeteci cesaret etti mi?

Dolmabahçe'de istenen ülkenin iç savaşa sürüklenmesi değildi. Çoğul bir anayasaçerçevesinde PKK'nın silahları bırakmasıydı. Sırf bu yapılmasın diye masa devrildiysebugün savaş ilan edilip her gün asker PKK'lısı ile onlarca insan hayatını kaybediyorsa doğru soruyu soran olmadığındadır. Ne istendi de masayı devirdiler, bunu açıklayamadılar. İstedikleri tek şey tek adama biat anlayışıydı. Buna ulaşamayacaklarını anladıkları zaman masayı devirdiler. Hiç öyle kasmaya gerek yok. Dolmabahçe mutabakatı tarafların buna uyacağına ilanıydı. Evet silah bırakmaya hazırız dediler mutabakatı kabul ettiler. 10 maddenin sonunda da PKK'nın silahı bırakacağına dair tahaahüdü var.