Demirtaş'tan Kabe açıklaması

Demirtaş'tan Kabe açıklaması

Selahatttin Demirtaş'ın Taksim Meydanı ve Kabe benzetmesi sonrası yapılan tartışmalara açıklık getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Taksim Meydanı'na yönelik, "Taksim işçinin Kabe'sidir" demediğini söyledi.

Serbest Muhasebeci ve Yeminli Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret eden Demirtaş, her zaman demokrasiyi, mahalleye kadar inen bir yerinden yönetim anlayışını hakim kılmak istediklerini söyledi.

Her şeyi bilen siyasetçi tipinden herkesin rahatsız olması gerektiğini belirten Demirtaş, siyasetçinin her şeyi bilmek gibi zorunluluğu bulunmadığını, bunun da mümkün olmadığını ifade etti.

Demirtaş, işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü "bayram tadında" kutlamak istediğini ve Taksim Meydanı'nın da bunun sembolü olduğunu aktardı.

bağlantıDavutoğlu'ndan 1 Mayıs çağrısına yanıt: "Kabe'ye laf söyletmeyiz"

Bu konuda bazı açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Demirtaş, şunları anlattı: "Ben, Taksim işçinin Kabe'sidir' demedim. Mekanlar bazı şeylerle doğrudan bağlantılıdır. Siz bir Müslüman'a, 'Başka yerde hacı ol' diyemezsiniz. Onun Kabe'ye gitmesi lazım. Taksim'de anma yapılacaksa, Kazancı Yokuşu'nda, işçilerin öldürüldüğü yerde yapılması lazım' dedim. Bugün, 'Demirtaş, Taksim bizim Kabemiz'dir demiş' dediler. Başbakan mitingde aynen, 'Ey Demirtaş. Senin inancın nedir bilmeyiz ama biz Kabe'ye şirk koşulmasına izin vermeyiz' demiş. İnancımızı sorgulama yetkisi bir Başbakanda değil. Davutoğlu, Müslümanlığımı, inancımı, imanımı sorgulama yetkisi ve haddi sende değildir."

[Demirtaş: "Kralınıza tansiyon hapı ayarlayın"]

bağlantıDemirtaş: "Kralınıza tansiyon hapı ayarlayın"

Demirtaş, Diyarbakır'dan müftü bir aday gösterdiklerini anımsatarak hem müftü hem de sosyalist adayları olduğunu dile getirdi.

İşçinin yanında olduklarını ifade eden Demirtaş, "Taksim'in emekçilere açılması gerektiğini bir daha ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.