Demirtaş'tan olay sözler !

Demirtaş'tan olay sözler !

Demirtaş, Ankara'daki patlama hakkında olay yaratacak sözler söyledi

Ankara patlaması konusunda HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamalar olay oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu da çileden çıkardı.

Ankara patlamasına dair HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş öyle açıklamalar yaptı ki Ahmet Davutoğlu'nu çileden çıkardı. Başbakanın bileğine kelepçe takacaklarını söyleyen Demirta, saldırıyı devletin yaptığını öne sürdü. 

Partisinin genel merkezinde basın açıklaması yapan Selahattin Demirtaş, "Biraz önce katliamın sorumluları olan Hükümet'in temsilcileri de açıklama yaptılar" sözleriyle olay yaratan konuşmasına başladı. Demirtaş açıklamasında tahrik dolu bir üslup kullandı ve şu sözleri kullandı;

Ahmet Davutoğlu, Demirtaş'ın sözlerine çıldırdı : '6-7 Ekim'de nasıl halkı sokağa dökmüşse aynı oyununun içindedir'

-"Hesabı sorulacak, yargı önüne çıkacaksınız. İstihbaratçı mısınız, başbakan mısınız, vali misiniz, savcı mısınız bilemeyiz ama bu olayın önlenmemesi ve bu olayın, katliamların, sorunların açığa çıkmaması konusundakiher sorumluluğunuzdan dolayı yargılanacaksınız."

ELLERİNİZİ KELEPÇE TAKILACAK

-"O günler gelecek, inşallah hep birlikte göreceğiz. Ellerinize o kelepçeler takılacak. Bugün gençleri ensesinden tutup, polis aracına bindirdiğiniz gibi inşallah bunların sorumluları da o kelepçeli ellerle halkın huzurunda cezaevine sokulacak, içeri sokulacak. Hesabını, bedelini ödeyene kadar da cezaevinden çıkamayacaklar." 

-"AKP, terörle arasına net bir mesafe koymadığı müddetçe Türkiye halkları bu katliamları her gün, her saat tekrar yaşama tehdidi ile karşı karşıyadır. Tek bir haysiyetli yönetici yok ki istifaya çağıralım. Keşke olsaydı. Dolayısıyla bizim bunlardan hiçbir beklentimiz yok. Sorumluların ortaya çıkacağına, çıkarılacağına dair hiçbir beklentimiz yok. Yapmayacaklar." 

Ahmet Davutoğlu : 'Demirtaş’a farklı bir tutum takınmayı düşünmüyordum ama bugün yaptığı açıklama sonrası herkesin yüzündeki maskenin nasıl düştüğünü gördünüz. '

-Patlamayı, "Karanlık, derin, dış güçlerin" yaptığına inanmadıklarını savunan Demirtaş, "Örneğin bunların parmağı yoksa, hiç değilse önleyemedikleri için haysiyetli tek bir yönetici istifa etmez mi? Etmediklerine göre ortaya çıkan tablodan dolayı çok memnunlar. Bu, devletimize ve milletimizin birliğine yapılmış bir saldırı değil. Devletimiz tarafından halkımıza yapılmış bir saldırıdır"

-Dünya liderlerinin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı arayarak taziye dileklerini iletmelerini kabul etmediklerini belirten Demirtaş, şunları savundu: "Taziye sahibi, halkımızdır, katledilenlerdir, ezilenlerdir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı değildir. Hangi devlet lideri ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanını arayıp başsağlığı dilerse, bizim açımızdan geçersizdir.Bunların hepsinin hesabı sorulacak, bir çete liderinin çıkıp, güven içerisinde devlet olanağıyla miting yaparak, kan akıtacağını ilan etmesi son derece başarılı bir miting olarak gerçekleşebiliyorsa, bizler, barış isteyenler olarak barış sesimizi bile meydanlarda haykıramıyorsak orada devlete ve milletimizin birliğine bir saldırı yoktur, devlet tarafından millete bir açık saldırı vardır. Bizim açımızdan nettir. Başsavcılar araştıracaktır."

SORUMLULARI ORTAYA ÇIKARMAYACAKLAR

Selahattin Demirtaş Ankara patlamasının sorumlularının ortaya çıkarılmayacağını öne sürdü. Demirtaş , "Sorumluların ortaya çıkacağına, çıkarılacağına dair hiçbir beklentimiz yok. Yapmayacaklar" iddiasında bulundu.

ANKARA SALDIRISI ÖLÜ SAYISI KAÇ?

Selahattin Demirtaş olay yaratan açıklamasında ölü sayısıyla ilgili iddialarda da bulundu. 
- "Bizim elimizdeki rakamlara göre de 90'dan fazla şu anda kaybettiğimiz arkadaşımız var. 400 civarında yaralı var, hastaneye sevk edilen, sevk edilmeyen. Maalesef tablo, çok büyük bir katliamın Ankara'nın göbeğinde göz göre gerçekleştiğini, gerçekleştirildiğini gösteriyor" .