Demirtaş'tan oyunu kullandıktan sonra ilk açıklama

Demirtaş'tan oyunu kullandıktan sonra ilk açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş oyunu kullandı, oy zarfını sandığa atmasının ardından, Demirtaş basın mensuplarına açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş oyunu kullandı, oy zarfını sandığa atmasının ardından, Demirtaş basın mensuplarına açıklama yaptı.

İstanbul'da oy kullanan Demirtaş, oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaptığı ilk açıklamasından "Zorlu, sıkıntılı bir seçim kampanyasını tamamladık. 8 Haziran'da özgür bir Türkiye'ye uyanacağız." dedi.

Demirtaş, "Herkes oyunu özgürce kullanacak. Vatana şimdiden hayırlı olsun. Buradan herkese sesleniyorum. Tüm siyasi partilerin görevlileri sandıklara sahip çıksın. Sandığa ne girdiyse sandıktan o çıksın." diye konuştu.

İşte Demirtaş'ın o açıklamaları:

"ADİL BİR YARIŞ OLMADI"

"Seçim kampanyası adilce geçti diyemem ama biz yine de mücadelemizi verdik. Biz barış ve adil olma mesajı verdik. Türkiye için hayırlı olsun. Çoğulcu bir demokrasi olmasını temenni ediyorum."

"BİZ OYLARI KENDİMİZE ATMIYORUZ"

"Biz oyları kendimize atmıyoruz. Oylarımızı, çocuklarımıza, torunlarımıza ve geleceğimize atıyoruz. Sonuç ne olursa olsun hiç kimse umudunu yitirmesin. Bu ülkenin demokrasi dinamiği güçlü ve biz buna inanarak hareket ettik."

"BURADA BİR ÇAĞRIM VAR: LÜTFEN OYLARA SAHİP ÇIKIN"

"Buradan sandık görevlilerine bir çağrıda bulunuyorum lütfen oylara sahip çıkın. Sandığa ne girdiyse o çıksın biz bunu istiyoruz. Bu çağrım tüm siyasi partilerin görevlilerine. Herkes oyuna sahip çıksın." 

YÜKSEKDAĞ VAN'DA SANDIK BAŞINA GİTTİ

 HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ da sabahın erken saatlerinde, Van'da İpekyolu ilçesindeki Zaferler İlkokulu 1178 nolu sandıkta oy kullandı

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, HDP Milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler, HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi ile çok sayıda DBP,HDP yöneticisi eşlik etti.

İŞTE YÜKSEKDAĞ'IN İLK AÇIKLAMASI

Burada konuşan Yüksekdağ, seçim süresi boyunca oldukça zor yollardan geçerek sandıkların başına geldiklerini belirterek, onca zorluklara rağmen HDP’nin en iyi sonucu çıkaracağını söyleyerek, “Siyasi iktidar sürekli bu sandıklara ulaşmamızı, ulaşılamaz hale getirmek istedi. Bu zorluğu çıkaranların yenilgileri bu sandıklarda çıkacak. Bizlere karşı sürekli anti demokratik bir hücum gerçekleştirdiler. Biz demokratik duruşumuzu her zaman koruduk. Bugün bu sandıklarda Türkiye’nin demokrasisi ve yeni yaşam inancı çıkacak. Van, bölge ve Türkiye halkları, demokrasiyi ve yeni bir yaşamı hak ediyor. İnanıyorum ki, 7 Haziran seçimleri yeni bir geleceğin kapısını açacaktır” dedi.