Demirtaş'tan PKK'ya özerklik eleştirisi

Demirtaş'tan PKK'ya özerklik eleştirisi

Demirtaş, PKK’nın şiddete yönelmesinin, HDP’nin siyaset hareket alanını daralttığını dile getirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, partisinin çözüm sürecinde bazı hatalar yaptığını kabul etti. Demirtaş, PKK’nın şiddete yönelmesinin, HDP’nin siyaset hareket alanını daralttığını dile getirdi. Demirtaş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da özerklik ilanlarıyla bir yere varılamayacağını da dile getirdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de dün akşam düzenlenen bir toplantıya katılan Selahattin Demirtaş, "Türkiye’de barış masasının bir an önce tekrar kurulmasını" istedi.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde daha önce başlatılan Barış Süreci’nde kendilerinin de hatalar yaptıklarını belirtererek, “Barış Süreci’ne Türkiye’nin doğusunda ve batısında büyük destek vardı. Bizim hatamız barış görüşmelerini şeffaf şekilde topluma mal edememek oldu. Aynı şekilde Parlamento’nun da sürecin arkasında olması gerekiyordu. Barış Süreci’ni bir kişinin inisiyatifine bırakmış olmak da bir hataydı." ifadelerini kullandı.

"Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti"

7 Haziran seçimlerinin ardından terör örgütü PKK’daki şiddete yönelme konusunda strateji değişikliği hakkında bir soruya da cevap veren Demirtaş, “PKK neden strateji değiştirdi; bunu onlara sormak lazım. Biz demokratik bir partiyiz ve şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti ve şiddeti tırmandırdı. Fakat bunlar diyalogla çözülmeli. Tankla, topla tüfekle değil." ifadelerini kullandı.

“Şiddet başlı başına siyasetin hareket alanını daraltır"

Terör örgütü PKK’nın şiddete yönelmesinin HDP’nin siyaset hareket alanını daralttığını söyleyen Demirtaş, “Şiddet başlı başına siyasetin hareket alanını daraltır. Bizler şiddet olaylarının durmasını talep ediyoruz. Şiddet ister doğuda ister batı da nerede olursa olsun kabul edilemez. Mücadelemizi demokratik yollarla yapacağız." dedi.

"Özerklik ilan edilerek bir sonuç elde edilemez"

Türkiye’nin doğusundaki bazı yerlerde öz yönetim ilan edilmesinin partileriyle ilgili olmadığını da vurgulayan Selahattin Demirtaş, özerklik ilan edilerek bir sonuç elde edilemeyeceğini vurguladı.