Deniz Baykal'dan Muharrem İnce'ye destek

Deniz Baykal'dan Muharrem İnce'ye destek
Güncelleme:

CHP'de Muharrem İnce'ye lk destek imzasını Deniz Baykal'ın vereceği öğrenildi.

CHP'de Yalova Milletvekili Muharrem İnce, olağanüstü kurultay için delegelerden imza toplayacak. İnce'ye ilk destek imzasını Baykal'ın vereceği öğrenildi.

Olağanüstü kurultay için 1250 delgeden 626'sının imzası gerekiyor.

Önceki gün bir televizyon programına katılan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin, kurultayda aday olacağını açıklamasıyla birlikte CHP kulisleri hareketlendi.

SAĞLAR’IN ÇIKIŞI ETKİLİ OLDU

İnce, Fikri Sağlar’ın Akşam gazetesine röportaj vermesinin ardından harekete geçti. Kılıçdaroğlu’nu eleştirip ‘Kapının önünü bayram yerine çevirmek gerekiyor’ açıklamasını yaptı. Ertesi gün kendisine yakın milletvekilleriyle bir basın açıklaması yapan İnce, önceki gün katıldığı programda kurultayda aday olacağını açıkladı. İnce’nin asıl amacı ise partiyi olağanüstü kurultaya götürmek. Bunun için delegelerin imzasına ihtiyacı olan İnce’nin imdadına bu defa partinin bir önceki genel Başkanı Deniz Baykal yetişti.

Kılıçdaroğlu ''CHP'de şimdi ne olacak'' sorusunu cevapladı  Kılıçdaroğlu ''CHP'de şimdi ne olacak'' sorusunu cevapladı

626 DELEGEYE İHTİYAÇ VAR

İnce’nin birlikte çalıştığı milletvekilleri ve il delegeleri şimdiden kurultay delegeleriyle dirsek temasına başladı. Mevcut delege yapısıyla seçime gitmek isteyen İnce, Türkiye genelinde bulunan 1250 delegenin 626’sının oyuna ihtiyacı var. İnce eğer bu sayıya ulaşırsa parti kurultay sürecini beklemeden olağanüstü kurultay yapacak. Kılıçdaroğlu’na bayrak açan Deniz Baykal da imza olayının perde arkasında olacak. Baykal’a yakın isimler de İnce’ye imza konusunda yardımcı olacaklar. Baykal’ın kurmay ekibi de 626 sayısına ulaşmak için Türkiye genelinde kulis çalışmalarına başlayacak.

İKİ GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

İnce ve Baykal’ın imza toplayacak ekibi bu işi 2 gün gibi kısa sürede tamamlamayı amaçlıyor. Böylece ikna edilen delegenin sonradan bazı vaatlerle kandırılmasının önüne geçilecek. Seçimli olağanüstü kurultaya gidebilmek için en ez 626 delegenin oyu gerekiyor ancak 626 imza toplanmazsa bile tüzük kurultayına gitmek için 250 delegenin imzası yeterli. Muharram İnce Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'na kurultay çağrısı yaparak, kendilerini imza toplamak zorunda bırakmamalarını istemişti.

GÖZLER MUSTAFA SARIGÜL'DE

CHP’de Kılıçdaroğlu’nun rakipleri bir bir şekilleniyor. Mustafa Sarıgül de nabız yoklayacak isimlerden. Sarıgül, önümüzdeki günlerde Türkiye gezilerine yeniden başlayarak partililerin görüşlerini alacak. Mustafa Sarıgül’ün gerekli ilgiyi görmesi halinde genel başkan adaylığına soyunacağı öğrenildi.

Akşam